Trendspan: asiatiskt möter nordiskt

Glöm fulfiskad scampi, importerad lågpriskyckling och smakförstärkaren glutamat – nu gäller närproducerade och bra råvaror även på asiatiska restauranger.

I Skövde satsar nyrenoverade Thai House på svenskt kött, Malmökrogen Namu kombinerar koreanska smaker med lokala råvaror, och kycklingen på den vietnamesiska restaurangen Minh Mat i Stockholm är från svenska gårdar. Det är heller inte bara råvarorna som är nordiska, utan även influenserna. På nyöppnade Omakase Köttslöjd i huvudstaden bjuds 15 gäster per kväll på svenskt kött i japansk form, samtidigt som Göteborgskockarna på vRÅ använder både svenska och asiatiska tillagningsmetoder i en och samma rätt. Den asiatiska trenden i stort kommer inte att ebba ut utan snarare öka, menar experter och förespår att vi snart kommer få njuta av mat även från Laos, Filippinerna och Taiwan.

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Hur länge kan man spara en öppnad flaska vin?

Svar: När vinet kommer i kontakt med för mycket syre så oxiderar vinet. Det är det som händer om du sparar en öppen flaska vin för länge. Men om du håller flaskan väl försluten och i kylskåp så kan det oftast hålla sig upp till en vecka. Det gäller båda röda och vita viner på flaska. Ju mer vin som

Friterade räkbollar serverade med koriander och het sesamdipp

Frasiga räkbollar med sesamdipp är ett trevligt tilltugg till fördrinken.