Trendspan: asiatiskt möter nordiskt

Glöm fulfiskad scampi, importerad lågpriskyckling och smakförstärkaren glutamat – nu gäller närproducerade och bra råvaror även på asiatiska restauranger.

I Skövde satsar nyrenoverade Thai House på svenskt kött, Malmökrogen Namu kombinerar koreanska smaker med lokala råvaror, och kycklingen på den vietnamesiska restaurangen Minh Mat i Stockholm är från svenska gårdar. Det är heller inte bara råvarorna som är nordiska, utan även influenserna. På nyöppnade Omakase Köttslöjd i huvudstaden bjuds 15 gäster per kväll på svenskt kött i japansk form, samtidigt som Göteborgskockarna på vRÅ använder både svenska och asiatiska tillagningsmetoder i en och samma rätt. Den asiatiska trenden i stort kommer inte att ebba ut utan snarare öka, menar experter och förespår att vi snart kommer få njuta av mat även från Laos, Filippinerna och Taiwan.

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Lär dig duka med stylisten Frida Svahn

Överraska vännerna med en storslagen dukning. Inredaren Frida Svahn tipsar här hur du kan slå på stort och med enkla knep skapa ett slående bord för en festlig bjudning.Vågar du dig på en dramatisk dukning med guldfärgad duk eller satsar du hellre på en sofistikerad dukning med vitt porslin och

Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till asiatiska rätter

Grillad salsiccia i tunnbrödrulle

Sydeuropeisk sofistikerad variant på vår svenska tunnbrödrulle. Italiensk salsiccia med senapskräm och karamelliserad rödlök med limestänk.