Trendspan: nästa gör-det-själv-grej?

Karameller och egen vinäger? Nu när vi har stoppat vår egen korv och bryggt vårt eget öl, vad blir då nästa gör-det-själv-grej? Enligt vissa trendspanare är det karameller som gäller. De ska helst vara av den hårda, gammaldags typen eller innehålla någon udda ingrediens som getmjölk eller ankfett. Det är även trendigt att göra egna smaksättare från grunden. I boken Condiments berättar kocken Caroline Dafgård hur man svänger ihop en oystersås, mortlar senap och sätter sin egen vinäger. De fina fotona i boken är tagna av fotografen Matilda Lindeblad. 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Fröken Smilla

När Smilla Luuk var fem år fick hon diagnosen celiaki, glutenintolerans. Men i stället för att knapra riskakor började hon experimentera vid bakbordet. I dag är Smilla 20 år och har nyligen kommit ut med sin tredje kokbok med glutenfria recept. Det är lika bra att vi tar det direkt så har vi det

The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Snabb vegetarisk pizza med parmesan och blomkål

Matig vegetarisk pizza med smak av fetaost, blomkål, parmesan, ruccola, och champinjoner.