Trendspan: nästa gör-det-själv-grej?

Karameller och egen vinäger? Nu när vi har stoppat vår egen korv och bryggt vårt eget öl, vad blir då nästa gör-det-själv-grej? Enligt vissa trendspanare är det karameller som gäller. De ska helst vara av den hårda, gammaldags typen eller innehålla någon udda ingrediens som getmjölk eller ankfett. Det är även trendigt att göra egna smaksättare från grunden. I boken Condiments berättar kocken Caroline Dafgård hur man svänger ihop en oystersås, mortlar senap och sätter sin egen vinäger. De fina fotona i boken är tagna av fotografen Matilda Lindeblad. 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Italien i Sälen

Alldeles vid högfjällets fot, i ett pittoreskt men ganska oansenligt svart trähus öppnar sig ett gastronomiskt paradis för den som älskar att avnjuta Italien på tallrik och – inte minst - i glas. Välkommen till Appetito! Oavsett du söker det är italienska köket, dess viner eller en härlig måltid

Black Tower Organic Sparkling Ice

Serveras med fördel i ett glas med is!

Möt mr Fresh!

Mr Fresh är den ultimata drinken innan middagen. Den väcker smaklökarna med sin perfekta balans mellan sötma, syra och styrka.