Trendspan: nästa gör-det-själv-grej?

Karameller och egen vinäger? Nu när vi har stoppat vår egen korv och bryggt vårt eget öl, vad blir då nästa gör-det-själv-grej? Enligt vissa trendspanare är det karameller som gäller. De ska helst vara av den hårda, gammaldags typen eller innehålla någon udda ingrediens som getmjölk eller ankfett. Det är även trendigt att göra egna smaksättare från grunden. I boken Condiments berättar kocken Caroline Dafgård hur man svänger ihop en oystersås, mortlar senap och sätter sin egen vinäger. De fina fotona i boken är tagna av fotografen Matilda Lindeblad. 

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Lär dig duka med stylisten Frida Svahn

Överraska vännerna med en storslagen dukning. Inredaren Frida Svahn tipsar här hur du kan slå på stort och med enkla knep skapa ett slående bord för en festlig bjudning.Vågar du dig på en dramatisk dukning med guldfärgad duk eller satsar du hellre på en sofistikerad dukning med vitt porslin och

Tommasi Arele

Appasimento när den är som bäst

Seg och ljuvlig chokladkaka

Kladdig chokladkaka med söt och seg Dumlekola, succé på vilket fikabord som helst!