Vad är egentligen tanniner?

Svar: Tanniner är ett ämne i vinet som i normala fall kommer från vindruvans skal. Tanniner kallas även för garvsyra och är det som ger vinet dess strävhet. Tanninerna kan även komma från stjälkarna eller kärnorna och smaken blir då mer bitter än sträv. Tanniner ger vinet komplexitet, förstärker smakaromer och bidrar med lagringspotential. Att olika viner har olika mycket tannin beror ofta på tjockleken på druvans skal. 

Har du en fråga om vin eller vill ha hjälp att matcha vin till en maträtt, skicka din fråga eller ditt recept till sommeliernsvarar@grapevine.se

Grapevine.se

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Med hjärtat i Valpolicella

Respekt och omtanke om den jord man odlar. Ett arv man tar ansvar för och vill föra vidare. Och sist men inte minst; styrkan finns i familjen. Pierangelo Tommasi är fjärde generationens vinmakare i den familj som fått svenskarna att älska amarone.

Hine Antique Xo Premier Cru

Premium cognac skapad av Georges Hine 1920

Pasta Primavera

En fräsch pasta med mycket grönt som passar utmärkt att servera som festlig middag!