Vårmiddag med nordiska smaker

När det drar ihop sig till påsk och andra vårliga högtider brukar vi duka fram sill. Överraska med en ny variant – matjessillsallad med snaps i form av fatlagrad finsk gin. Bjud sedan på lamm, primörer och ett kryddigt rött vin. 

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Med respekt för jorden

Familjen Jaume har odlat vin i Châteauneuf-du-Pape, i södra Frankrike sedan 1826 och precis som sina förfäder använder man främst naturliga metoder och ingen konstgödsel. Respekten för jorden sitter i generna.

Högrevsburgare med konjaksspetsad dressing och rotfruktsstrassel

Karamelliserad rödlök och en dressing spetsad med konjak sätter piff på högrevsburgaren.
Servera den saftiga burgaren i hamburgerbröd med klassisk cheddar. Duka fram grillad majs och
morots- och palsternacktrassel vid sidan om.