Veckans vintips: laxrosa lyx till Alla hjärtans dag

Alla Hjärtans Dag närmar sig, den 14/2, varför inte överraska din kärlek med lyxig laxrosa champagne?

Champagneproducenten Beaumont des Crayères från Épernay levererar nu även högklassiga rosa bubblor; Beaumont des Crayères Grand Rosé.14 mil nordöst om kärlekens stad Paris produceras denna fylliga, ljuvt laxrosa champagne med fina livliga bubblor. Doften riktigt sjunger av röda bär – övervägande hallon och skogssmultron, med bitterljuva toner av grapefrukt,som lågmält övergår i smörigt rostat bröd. Den fruktiga smakens inslag av hallon, skogssmultron, röd grapefrukt,röda vinbär och klarröda körsbär bildar en frisk elegant champagne med bra längd i avslutet. 

Denna champagne har legat hela fyra år på jästen, jämfört med de 15 månader lagen kräver. Som belöning har det fått 91 poäng av den amerikanska vintidningen Winespectator och det är enkelt att instämma i berömmet. Perfekt att matcha till rätter av fisk och skaldjur eller servera som aperitif. Passar även till syrliga desserter.  

Champagne Beaumont des Crayères Grand Rosé Brut NV har nr. 76764 (12 %) och kostar 269 kr. 

"Beaumont des Crayères brukar leverera prisvärda produkter – och denna butelj är inget undantag! Fin ljusrosa färg med pigga bubblor. Smaken är bra balanserad och den passar utmärkt till fiskrätter. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0" Mousserande.se december 2015


Denna lilla ros hittar du i Systembolagets beställningssortiment. Nedan hittar du passande recept till denna goda champagne. 

Beställ Beaumont des Crayères Grand Rosé här

Veckans Vintips: ekologisk Châteauneuf-du-Pape

Domaine Grand Veneur Châteauneuf-du-Pape Organic 2012 är en bra anledning att längta lite till hösten (1 september).Vinet är en ekologisk nyhet från prestigeproducenten Alain Jaume & Fils och lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment.

Familjen Jaume har varit vinodlare i Châteauneuf-du-Pape sedan 1826. Deras egendom Domaine Grand Veneur är belägen vid Rhône, söder om Orange. Idag drivs verksamheten av Alain Jaume och sönerna Christophe och Sébastien. Grand Veneurs vinodlingar omfattar sammanlagt 78 hektar, fördelat på appella-tionerna Châteauneuf-du-Pape, Lirac, Côtes du Rhône och Côtes du Rhône Villages. Druvorna till detta vin kommer från ett fåtal olika vinodlingar i norra delen av Châteauneuf-du-Pape. Vinet blev ekologiskt certifierat i och med årgång 2012.

Läs mer om vinet här

Veckans vintips: prosecco när den är som bäst

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien! Klar blek ljusgul färg. Doften är fruktig med inslag av päron, mandarin och vingummi. Smaken är aromatisk och fräsch. 

Gancia grundades 1850 av Carlo och Edoardo Gancia med en vinkällare i Canelli. Passionen för marken, djup respekt för traditionen och samtidigt med innovation, forskning och noggrann uppmärksamhet mot kvalitet, marknadsföring har lett till att Gancia idag har blivit en av Italiens ledande producenter när det kommer till mousserande vin. 

Beställ Gancia Prosecco Brut här

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Med hjärtat i Valpolicella

Respekt och omtanke om den jord man odlar. Ett arv man tar ansvar för och vill föra vidare. Och sist men inte minst; styrkan finns i familjen. Pierangelo Tommasi är fjärde generationens vinmakare i den familj som fått svenskarna att älska amarone.

Tommasi Poggio al Tufo Rompicollo

Intensivt rubinröda Rompicollo, med välbalanserad smak fick fina recensioner i det internationella vinmagasinet Wine Spectator

Kalvfärsbiffar

Serverade med kapris, salviacrust, bakade körsbärstomater samt citronmajjo och svensk färskpotatis - mums!