Vilket vin till fasan?

Jag fyller år i början av oktober och tänkte bjuda mina vänner på middag. Jag har hittat ett recept från Leif Mannerström som passar bra nu när hösten närmar sig. Jag tänkte bjuda på fasan som serveras helstekt tillsammans med calvadosgrädde, potatis, rotselleri, äpple och pärllök. Förutom calvados och grädde innehåller calvadosgrädden viltfågelfond, äppelmos, salt och peppar. Vad föreslår ni att jag ska bjuda på för vin till denna lite ovanligare rätt som verkar så god?

Inga-Lill Persson, Torekov
 

Svar: Hej Inga-Lill! Till denna spännande rätt rekommenderar vi ett runt och mjukt vitt vin med ekfatskaraktär. Vinet heter Eden Valley Chardonnay (art nr 74634) och kommer från den australiensiska vinproducenten Berton Vineyards. Vinet har en fyllig smak och är fruktigt med inslag av honungsmelon, persika och lime samt rostade fat. Syran i vinet samt de runda fattonerna gifter sig fint med calvadosgrädden. Vinet har även ett välbalanserat och långt avslut, vilket är trevligt. 
 

Grapevineredaktionen

Har du en fråga om vin eller vill ha hjälp att matcha vin till en maträtt, skicka din fråga eller ditt recept till sommeliernsvarar@grapevine.se

Grapevine.se

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Vinnare utsedd i Angostura® Global Cocktail Challenge

I Port-of-Spain Trinidiad söndagen den 7 februari 2016, kom världens främsta bartenders att tävla om 10 000 amerikanska dollar och den prestigefulla titeln och jobbet som Angostura® Global Brand Ambassador. Det var den åttonde gången som Angostura höll sin Angostura® Global Cocktail Challenge! Varje finalist har kämpade sig igenom hård konkurrens, totat 287 tävlande från 36 olika länder, där de bästa gick vidare till den stora Globala finalen i Trinidad och Tobago.

Chablis l'Eglantière

Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.

Strawberry Angostura Daiquiri

En alldeles underbar dauquiri med Angostura i huvudrollen.