Vilket vin till fasan?

Jag fyller år i början av oktober och tänkte bjuda mina vänner på middag. Jag har hittat ett recept från Leif Mannerström som passar bra nu när hösten närmar sig. Jag tänkte bjuda på fasan som serveras helstekt tillsammans med calvadosgrädde, potatis, rotselleri, äpple och pärllök. Förutom calvados och grädde innehåller calvadosgrädden viltfågelfond, äppelmos, salt och peppar. Vad föreslår ni att jag ska bjuda på för vin till denna lite ovanligare rätt som verkar så god?

Inga-Lill Persson, Torekov
 

Svar: Hej Inga-Lill! Till denna spännande rätt rekommenderar vi ett runt och mjukt vitt vin med ekfatskaraktär. Vinet heter Eden Valley Chardonnay (art nr 74634) och kommer från den australiensiska vinproducenten Berton Vineyards. Vinet har en fyllig smak och är fruktigt med inslag av honungsmelon, persika och lime samt rostade fat. Syran i vinet samt de runda fattonerna gifter sig fint med calvadosgrädden. Vinet har även ett välbalanserat och långt avslut, vilket är trevligt. 
 

Grapevineredaktionen

Har du en fråga om vin eller vill ha hjälp att matcha vin till en maträtt, skicka din fråga eller ditt recept till sommeliernsvarar@grapevine.se

Grapevine.se

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Med fokus på klimatet

Våren kom tidigt i år. Beror det på ett varmare klimat? Troligen. I vilket fall som helst har klimatfrågan fått ökad uppmärksamhet och betydelse i våra liv.

Blomkålsris med fräst shiitake och spenat

Den här salladen ,med asiatiska smaker, går riktigt snabbt att blanda ihop eftersom den involverar väldigt lite tillagning. Receptet är hämtat ur Therese Elgquists kokbok "The new green salad" (Bonnier Fakta).