Vin och delikatesser

Fredagsmys, lördagslyx, söndagssoft eller en guldkant på vardagen. Det finns alltid tillfälle för lyxiga delikatesser!  Här lär du dig hitta en rätt vinmatchning där den nötiga smaken men också den finstämda sältan i delikatesserna matchas perfekt med rätt bubblor. Låt oss prata lite mer om dessa delikatesser. I bilden ovan är det uppdukat med en 24 månader lagrad prosciutto, getosten Cana de Cabra (i mitten) och hårdosten Piave DOP (i bakgrunden). Här följer lite mer information om dessa godsaker!

Q+ Prosciutto di Parma Stagionata
Q+ serien från Pedrazzoli tillägnas dig som letar efter högsta kvalitet inom charkuterier från Parma. Serien är en samling av "gastronomiska juveler” och består av delikatesser av den allra finaste råvaran. Q+ Prosciutto di Parma Stagionata, även kallad ”Il Poggio”  lagras i minst 24 månader. Den urbenas och knyts för hand för bästa kvalitet. Den mjuka, lena smaken med utvecklad nötighet och finstämd sälta är ytterst delikat till ett glas Prosecco!

Caña de Cabra
Caña de Cabra är en spansk vitmögelost av pastöriserad getmjölk som verkligen sticker ut från det vanliga. Osten härstammar från staden Jumilla i Murcia. Den utmärker sig med sin balanserade syra och fantastiska krämighet och har flerfaldigt prisats för sin kvalité och smak, bland annat i den prestigefulla tävlingen ”World Cheese Awards”. 

Piave DOP Oro del Tempo
Piave är en italiensk krämig ost av pastöriserad komjölk från bergskedjan Dolomiterna, vid floden Piave. ”Piave DOP Oro del Tempo” lagras i minst 12 månader vilket ger en fyllig smak som påminner om både Parmesan och Gruyère. I smaken balanserar mild sälta med runda nötiga inslag samt fin syra som väl möter ett friskt bubbel. 

Samtliga delikatesser passar mycket bra ihop med bubblande dryck, förslagsvis från Gancia, Tommasi eller GIOL, se nedan tips.  Delikatesserna ovan importeras av Passione Italiana AB.

Prenumerera på Grapevine!

Få Grapevines tidning hem i brevlådan eller vårt nyhetsbrev på mail. Båda är helt gratis!
I vårt nyhetsbrev får du ta del av våra spännande lanseringar och exklusiva erbjudanden

Mer på grapevine.se

Året i vingården del 2

I vingården beskärs vinrankan för att koncentrera växtkraften i de återstående skott som sedermera blir druvor. De nya grenarna binds upp så att solljuset ska kunna nå vinbladen, när de vuxit ut, vilket är nödvändigt för fotosyntesen (utan den blir det inga druvor och inget vin). Men grenarna binds även upp för att fordon ska kunna komma fram mellan vinraderna, t ex för att skörda och för att bespruta vinrankorna mot skadedjur.

Tommasi Perla Pinot Nero Brut

Bubblare i appassionatofamiljen!

Prinsess-smörgåstårta

En imponerande tårta, underbar tillsammans med något gott mousserande i glaset.