Fixa festen hemma

Sugen på party men inte på att trängas i en bar? Skippa utekvällen och satsa på hemmafest med de närmsta vännerna i stället. Med hjälp av Grapevines festguide fixar du bästa hänget – med minimal ansträngning. 

Styr upp hemmabaren
Ingen fest utan en bar preppad med allt som behövs för att blanda goda och fräscha cocktails. Här är tipsen du behöver för att göra hemmabaren komplett.

Taggar 

Destilleridrömmen som blev sann

Familjen Zachrisson har förverkligat drömmen om ett eget hantverksdestilleri. Efter bara några månader lyckades deras Fjäre London Dry Gin ta sig hela vägen till Systembolagets fasta sortiment. Men visionerna sträcker sig mycket längre än så.

11 vinterpärlor i fjällen

Svensk skidsemester är en riktig vinterklassiker. Vår fjällvärld har både en unik natur och fantastisk skidåkning. Men visste du att det går att njuta av våra drycker tillsammans med god mat på flera ställen i fjällen? Här är några av våra favoriter i Sälen, Orsa och Vemdalen.
 

SÄLEN

I RIPASSON FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN

I Sverige älskar vi Amarone och Ripasso. Två ikoniska viner från Valpolicella.
Men vad är egentligen en ripasso – hur framställs den och vad passar den till?
Tommasi Palanca Ripasso är ett biologiskt yngre syskon till svenskarnas favorit-Amarone Tommasi Amarone Classico. Men till halva priset.

HITTA TOMMASI PALANCA RIPASSO PÅ SYSTEMBOLAGET!

Smakmöten som lyfter maten

Det gamla tipset om rött vin till kött och vitt till fisk kan du glömma. Fundera i stället över vilken grundsmak som dominerar maträtten när du ska kombinera mat och vin.

Marockansk middag hemma hos Markiz

Hemma hos matprofilen Markiz Tainton doftar det kryddor i hela köket. Hennes festmat är en mix av marockanska och svenska smaker. Kryddnejlika, kanel, torkad ingefära och saffran är några av favoritkryddorna.

Alentejos kök

Här bjuds det inte bara på utmärkta viner. Alentejo har även ett rikt kök, framför allt känt för sina mustiga och smakrika grytor som fått puttra länge på spisen.

På besök i Alentejo

Med hjälp av en stor satsning på utrustning i toppklass, fokus på hållbarhet och en vision om att skapa viner i världsklass har João Portugal Ramos Vinhos satt Portugal på vinets världskarta.

Vårmiddag med nordiska smaker

När det drar ihop sig till påsk och andra vårliga högtider brukar vi duka fram sill. Överraska med en ny variant – matjessillsallad med snaps i form av fatlagrad finsk gin. Bjud sedan på lamm, primörer och ett kryddigt rött vin. 

Tacofiesta

Vänner på middag eller festligt fredagsmys? Bjud på tacofiesta – en kväll med stil och hetta! Låt gästerna njuta av hemlagad het texmex, halvtorrt vitt vin eller varför inte en kall öl och miniflaskor med premiumtequila?

Mer på grapevine.se

Vad är det för skillnad på olika typer av rosévin?

Enligt Leo Hansson , kundansvarig för restauranger på Hermansson & Co och en av Grapevines sommelierer, ger färgen på ett rosévin en fingervisning om vinets smak.

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstaklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Strawberry Angostura Daiquiri

En alldeles underbar dauquiri med Angostura i huvudrollen.