Adventsgott!

Oavsett om du väljer att servera traditionell glögg eller den varma cognac-drinken Hine Hot Appel på advent så är det trevligt med tilltugg.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

Snabbmarinerade fikon
12 st torkade fikon
1 dl Hine Rare VSOP Cognac congac

Kanderade salta nötter 
100 g valfria nötter
1/2 dl strösocker
flingsalt

Bacondadlar 
6 dadlar
6 skivor bacon 

Gör så här

Snabbmarinerade fikon
Dela fikonen i 3–4 bitar och marinera i cognac över natten. Serveras på en tandpetare som tillbehör eller istället för russin i den varma glöggen.

Kanderade salta nötter 
Rosta nötterna några minuter i varm panna. Strö över sockret och rör tills sockret är gyllenbrunt. Strö över flingsalt, blanda runt och häll upp nötterna på en tallrik. Låt de svalna. Servera som de är eller till en god krämig ost.

Bacondadlar 
Värm ugnen till 225°C. Dela och kärna ur dadlarna. Dela baconskivorna på hälften. Rulla in varje dadelbit i en skiva bacon och placera dem i en ugnsfast form. Ugnsbaka ca 10 minuter tills baconet är knaperstekt.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 3

I avsnitt nummer tre lagar matlagningsduon Ludvig Brydolf och Niklas Gunnarsson en himmelskt god efterrätt med smak av Islay Whisky. Du hittar även receptet här på Grapevine.se Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Tommasi Chiaretto

Läskande till mat och gott sällskap!

Örtig lammstek serverad med potatis- och olivsallad och grön kapriskräm

Härlig lammstek i ugn med klassisk rosmarin kryddning.