Ananas och citonsorbet

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Enkel och fräsch efterrätt

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 små ananaser
½ l citron sorbet

Gör så här

1. Börja med att skära av topparna på alla ananaser.

2. Gröp ur ananasen och hacka upp innehållet. Lägg ner citronsorbet och ananasköttet i en matberedare och blanda väl.

3. Lägg över den färdiga glassen i anansen och servera direkt. Variera med att servera olika bär som dekoration.

4. Det går även att frysa ner glassen. Förslut varje ananas i en påse så det inte bildas iskristaller.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 1

De kryddar med sprit! Visste du att barskåpet kan tillföra nya smaker i maten och lyfta dina rätter till en ny nivå? Bakom projektet Cooking Distilled och framför kameran står kocken Ludvig Brydolf och regissören Niklas Gunnarsson som delar passionen för mat. Ludvig och Niklas fann varandra när de

Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! tacos, indiskt och Thai till exempel!

Vindrink med Black Tower Sparkling Ice

Kittla smaklökarna med en sval vindrink eller sprizer som det också kallas. I den här varianten använder vi ett lätt mousserande vin med lite sötma, vilket gör att du med fördel kan servera vindrinken till desserter. Perfekt till tårtkalaset, bröllopet eller tjejkvällen.