Ångkokt havsabborre med grönsaker

Tid 
90 Minuter
Antal 
4
Ugn 
120°

Portugisiskt recept på abborre signerat vinmakaren J.P Ramos

Recept: J.P Ramos Bild: Isabelle Hasselberg
Utskrift
Ingredienser

8 gula lökar
1,5 kg havsabborre eller liknande fisk, urtagen  
1 litet blomkålshuvud
200 g gröna bönor
1 zucchini skivad
6 ägg
2 dl olivolja
färsk oregano
salt och peppar 

Gör så här

1. Rensa fisken

2. Salt och peppra samt lägg i oregano inuti bunken och i gälarna.

3. Häll olivolja i botten på en ugnsform med fiskgaller (finns bl.a. att köpa på Lagamati och Cordon Blue). Lägg fyra av lökarna, skurna i klyftor i oljan).

4. Placera fisken på gallret och lägg de återstående hela, skalade lökarna och zucchinin runt fisken. Stek i ugn på 100-120 grader i ca 45-60 minuter.

5. Koka under tiden bönorna, ägg och blomkål.

6. Ta ut fisken då den känns klar, placera den i ett uppvärmt serveringsfat med grönsakerna runt om. Håll varmt.

7. Gör såsen. Mixa löken, olivoljan från fiskpannan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar, Servera såsen vis sidan om. 

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 1

De kryddar med sprit! Visste du att barskåpet kan tillföra nya smaker i maten och lyfta dina rätter till en ny nivå? Bakom projektet Cooking Distilled och framför kameran står kocken Ludvig Brydolf och regissören Niklas Gunnarsson som delar passionen för mat. Ludvig och Niklas fann varandra när de

Waldorfsallad

Fräsch klassiker och ett perfekt tillbehör, eller addera protein och skapa en huvudrätt.