Ångkokt havsabborre med grönsaker

Tid 
90 Minuter
Antal 
4
Ugn 
120°

Portugisiskt recept på abborre signerat vinmakaren J.P Ramos

Recept: J.P Ramos Bild: Isabelle Hasselberg
Utskrift
Ingredienser

8 gula lökar
1,5 kg havsabborre eller liknande fisk, urtagen  
1 litet blomkålshuvud
200 g gröna bönor
1 zucchini skivad
6 ägg
2 dl olivolja
färsk oregano
salt och peppar 

Gör så här

1. Rensa fisken

2. Salt och peppra samt lägg i oregano inuti bunken och i gälarna.

3. Häll olivolja i botten på en ugnsform med fiskgaller (finns bl.a. att köpa på Lagamati och Cordon Blue). Lägg fyra av lökarna, skurna i klyftor i oljan).

4. Placera fisken på gallret och lägg de återstående hela, skalade lökarna och zucchinin runt fisken. Stek i ugn på 100-120 grader i ca 45-60 minuter.

5. Koka under tiden bönorna, ägg och blomkål.

6. Ta ut fisken då den känns klar, placera den i ett uppvärmt serveringsfat med grönsakerna runt om. Håll varmt.

7. Gör såsen. Mixa löken, olivoljan från fiskpannan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar, Servera såsen vis sidan om. 

Mer på grapevine.se

Skogsfynd

Äntligen är svampsäsongen här. Kantareller och Karljohan hör till sensommarens läckerheter. Vare sig du plockar din egen eller köper i butik lyfter svampen med rätt sorts vin. Svampplockare delar sällan med sig av sina svampställen. Är du nybörjare i svampskogen vill vi därför tipsa om att

Pazo de San Mauro 2017

Släpps på Systembolagets beställningssortiment den 5/11

Tapas scampi med vitlök och citron

En klassiker för alla tapasälskare!