Ångkokt havsabborre med grönsaker

Tid 
90 Minuter
Antal 
4
Ugn 
120°

Portugisiskt recept på abborre signerat vinmakaren J.P Ramos

Recept: J.P Ramos Bild: Isabelle Hasselberg
Utskrift
Ingredienser

8 gula lökar
1,5 kg havsabborre eller liknande fisk, urtagen  
1 litet blomkålshuvud
200 g gröna bönor
1 zucchini skivad
6 ägg
2 dl olivolja
färsk oregano
salt och peppar 

Gör så här

1. Rensa fisken

2. Salt och peppra samt lägg i oregano inuti bunken och i gälarna.

3. Häll olivolja i botten på en ugnsform med fiskgaller (finns bl.a. att köpa på Lagamati och Cordon Blue). Lägg fyra av lökarna, skurna i klyftor i oljan).

4. Placera fisken på gallret och lägg de återstående hela, skalade lökarna och zucchinin runt fisken. Stek i ugn på 100-120 grader i ca 45-60 minuter.

5. Koka under tiden bönorna, ägg och blomkål.

6. Ta ut fisken då den känns klar, placera den i ett uppvärmt serveringsfat med grönsakerna runt om. Håll varmt.

7. Gör såsen. Mixa löken, olivoljan från fiskpannan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar, Servera såsen vis sidan om. 

Mer på grapevine.se

Vin till kyckling?

Kyckling är ju populärt i många varianter på rätter, därför är det svårt att säga att ett specifikt vin passar till. Det beror helt på kryddning och tillbehör. Till lättkryddad kyckling med mild smak passar rosévin, te x Tommasi Baciorosa Appassionato . Föredrar du hellre vitt vin skall du satsa på
Ny

Angostura Cask No.1 3rd Edition

Tredje limiterade upplagan i Cask Collection serien!

Hasselbackspotatis med romröra

Krispiga tilltugg som passar till ett glas iskall Black Tower Sparkling Ice Rosé.