Ångkokt havsabborre med grönsaker

Tid 
90 Minuter
Antal 
4
Ugn 
120°

Portugisiskt recept på abborre signerat vinmakaren J.P Ramos

Recept: J.P Ramos Bild: Isabelle Hasselberg
Utskrift
Ingredienser

8 gula lökar
1,5 kg havsabborre eller liknande fisk, urtagen  
1 litet blomkålshuvud
200 g gröna bönor
1 zucchini skivad
6 ägg
2 dl olivolja
färsk oregano
salt och peppar 

Gör så här

1. Rensa fisken

2. Salt och peppra samt lägg i oregano inuti bunken och i gälarna.

3. Häll olivolja i botten på en ugnsform med fiskgaller (finns bl.a. att köpa på Lagamati och Cordon Blue). Lägg fyra av lökarna, skurna i klyftor i oljan).

4. Placera fisken på gallret och lägg de återstående hela, skalade lökarna och zucchinin runt fisken. Stek i ugn på 100-120 grader i ca 45-60 minuter.

5. Koka under tiden bönorna, ägg och blomkål.

6. Ta ut fisken då den känns klar, placera den i ett uppvärmt serveringsfat med grönsakerna runt om. Håll varmt.

7. Gör såsen. Mixa löken, olivoljan från fiskpannan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar, Servera såsen vis sidan om. 

Mer på grapevine.se

Vin och delikatesser

Fredagsmys, lördagslyx, söndagssoft eller en guldkant på vardagen. Det finns alltid tillfälle för lyxiga delikatesser! Här lär du dig hitta en rätt vinmatchning där den nötiga smaken men också den finstämda sältan i delikatesserna matchas perfekt med rätt bubblor. Låt oss prata lite mer om dessa

Kyrö Gin

Vinnare av 2015 års Gin & Tonic på IWSC 2015!

Långkok: lammgryta med kummin, rosmarin och lingon & rostade grönsaker

Härlig gryta signerad kändiskocken Mattias Larsson