Angostura Hot Punch

Tack vare teet får drinken en kryddig och fruktig smak. Vill du göra en alkoholfri variant går det bra att utesluta Angosturan.

Utskrift
Ingredienser
3–4 glas (beroende på 
storleken på glasen)
40 ml Angostura 1919
20 ml apelsincordial (se recept 
på sidan 47)
10 ml kanelsockerlag
60 ml chaite
Lättvispad grädde
Riven muskotnöt 
Gör så här
  1. Börja med att brygga en kopp chaite. Låt det svalna lite.
  2. Häll rom, cordial, kanelsockerlag i ett glas på fot. Rör om med en sked.
  3. Häll i chaite, men lämna en centimeter till kanten. Rör försiktigt igen.
  4. Vispa grädden lätt, den ska bli krämig men inte fluffig.
  5. Toppa grädden över drinken genom att försiktigt hälla den på en sked, som du håller strax över ytskiktet.
  6. Riv muskotnöt ovanpå grädden. 

Mer på grapevine.se

Guldmedalj till Vila Santa Reserva 2012 box!

Tidningen Allt om Vin har traditionsenligt korat 2015 års bästa viner och för femte året i rad hamnar Vila Santa Reserva box på prispallen i kategorin ”Årets röda box”! Vila Santa tar sitt fjärde guld och Ramos Reserva Box 2013 från samma producent, tar hem silvret.

Pavlova med sommarbär

Pavlova med sommarbär passar utmärkt som fika, men är också en ljuvlig avslutning på grillkvällen och då gärna tillsammans med ett glas vin från Black Tower. Bakom recept och matchning står Lisa Jildén, Grapevines egna bakverksexpert.