Angostura Hot Punch

Tack vare teet får drinken en kryddig och fruktig smak. Vill du göra en alkoholfri variant går det bra att utesluta Angosturan.

Utskrift
Ingredienser
3–4 glas (beroende på 
storleken på glasen)
40 ml Angostura 1919
20 ml apelsincordial (se recept 
på sidan 47)
10 ml kanelsockerlag
60 ml chaite
Lättvispad grädde
Riven muskotnöt 
Gör så här
  1. Börja med att brygga en kopp chaite. Låt det svalna lite.
  2. Häll rom, cordial, kanelsockerlag i ett glas på fot. Rör om med en sked.
  3. Häll i chaite, men lämna en centimeter till kanten. Rör försiktigt igen.
  4. Vispa grädden lätt, den ska bli krämig men inte fluffig.
  5. Toppa grädden över drinken genom att försiktigt hälla den på en sked, som du håller strax över ytskiktet.
  6. Riv muskotnöt ovanpå grädden. 

Mer på grapevine.se

I vinets värld

Vinprovningar är ett bra och dessutom roligt sätt att lära sig mer om vin. Steg för steg bekantar man sig med olika viner, kommer närmre deras karaktär och lär sig mer om deras ursprung.

Lyngrove Platinum Pinotage

Flerfaldigt prisad Pinotage i världsklass!

Grillad kalvfilé med sockerärtor, fetaost- och rödbetsröra

Rosagrillad kalv med smöriga sockerärtor och god färgrann röra till gör vem som helst lycklig.