Angostura Hot Punch

Tack vare teet får drinken en kryddig och fruktig smak. Vill du göra en alkoholfri variant går det bra att utesluta Angosturan.

Utskrift
Ingredienser
3–4 glas (beroende på 
storleken på glasen)
40 ml Angostura 1919
20 ml apelsincordial (se recept 
på sidan 47)
10 ml kanelsockerlag
60 ml chaite
Lättvispad grädde
Riven muskotnöt 
Gör så här
  1. Börja med att brygga en kopp chaite. Låt det svalna lite.
  2. Häll rom, cordial, kanelsockerlag i ett glas på fot. Rör om med en sked.
  3. Häll i chaite, men lämna en centimeter till kanten. Rör försiktigt igen.
  4. Vispa grädden lätt, den ska bli krämig men inte fluffig.
  5. Toppa grädden över drinken genom att försiktigt hälla den på en sked, som du håller strax över ytskiktet.
  6. Riv muskotnöt ovanpå grädden. 

Mer på grapevine.se

Fröken Smilla

När Smilla Luuk var fem år fick hon diagnosen celiaki, glutenintolerans. Men i stället för att knapra riskakor började hon experimentera vid bakbordet. I dag är Smilla 20 år och har nyligen kommit ut med sin tredje kokbok med glutenfria recept. Det är lika bra att vi tar det direkt så har vi det

Terroir Riesling Kalkstein

Frisk riesling från Pfalz!

Grillad pilgrimsmussla ”Ninon”, champagne, sjökorall och krasse

Förrätt signerad Bistro Berns i Stockholm. En klassisk förrätt där soppan kan förberedas, men pilgrimsmusslorna blir godast om de grillas precis innan servering.