Ansjovissnurra

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

Goda små tilltugg till fördrinken.

Recept: Görgen Jönsson Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 st smördegsplatta
1 dl hackad ansjovis eller ansjoviskryddad sillfilé 
0,5 dl chilisås
0,5 st rödlök finhackad
Lite skuren gräslök och dill
Svartpeppar

Gör så här

1. Blanda ihop allt och bred ut på smördegsplattan. Rulla ihop.

2. Skär i ca 1 cm bitar och lägg på bakplåtspapper.

3. Baka av i ugn på 225° C i ca 5 min.

Mer på grapevine.se

Trendspan: asiatiskt möter nordiskt

Glöm fulfiskad scampi, importerad lågpriskyckling och smakförstärkaren glutamat – nu gäller närproducerade och bra råvaror även på asiatiska restauranger. I Skövde satsar nyrenoverade Thai House på svenskt kött, Malmökrogen Namu kombinerar koreanska smaker med lokala råvaror, och kycklingen på den

Hine Antique Xo Premier Cru

Premium cognac skapad av Georges Hine 1920