Asiatisk Carpaccio

Härlig Carpaccio influerad av asien, smaksatt med jordnötter, chili och koriander.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 gr oxfilé
1 dl jordnötter (krossade)
1 kruka koriander

Sås
2 lime (saften)
3 msk fish sauce
1 tsk farinsocker
1 tsk Sriracha (hot chili sauce)

Gör så här

1. Skiva oxfilén väldigt tunt. Det kan underlätta om man fryser oxfilé i 1 timme då är det lättare att skära den.

2. Lägg upp på ett serveringsfat. Blanda ingredienserna till såsen och häll över köttet.

3. Krossa jordnötterna i en mortel. Lägg över oxfilén och toppa med korianderbladen.

Mer på grapevine.se

Trendspan: nästa gör-det-själv-grej?

Karameller och egen vinäger? Nu när vi har stoppat vår egen korv och bryggt vårt eget öl, vad blir då nästa gör-det-själv-grej? Enligt vissa trendspanare är det karameller som gäller. De ska helst vara av den hårda, gammaldags typen eller innehålla någon udda ingrediens som getmjölk eller ankfett.

Tommasi Bosco del Gal Custoza

Bianco di Custoza DOC

Moussetårta

Den här tårtan är elegant och stilren, men inte alls så svår som den ser ut. Den blanka glasyren ger tårtan konditorklass. En perfekt vår-och sommartårta med den fräscha smaken av jordgubbs- och limepannacotta som gifter sig fint i munnen med den vita chokladmoussen. Receptet kommer från Linus Johansson, vínnare av "Hela Sverige Bakar".