Asiatisk Carpaccio

Härlig Carpaccio influerad av asien, smaksatt med jordnötter, chili och koriander.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 gr oxfilé
1 dl jordnötter (krossade)
1 kruka koriander

Sås
2 lime (saften)
3 msk fish sauce
1 tsk farinsocker
1 tsk Sriracha (hot chili sauce)

Gör så här

1. Skiva oxfilén väldigt tunt. Det kan underlätta om man fryser oxfilé i 1 timme då är det lättare att skära den.

2. Lägg upp på ett serveringsfat. Blanda ingredienserna till såsen och häll över köttet.

3. Krossa jordnötterna i en mortel. Lägg över oxfilén och toppa med korianderbladen.

Mer på grapevine.se

Kan man dricka rött vin till fisk?

Ja, tro det eller ej, det går faktiskt alldeles utmärkt att dricka rött vin till fisk! Detta är säkert en mycket trevlig överraskning för er som hellre föredrar rött vin i allmänhet framför vitt vin. Men vad skall man tänka på när man väljer ett rött alternativ till just fisk? Jo, vinet skall vara

Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Pestofyllda prosciuttorullar

Läcker munsbit att servera som antipasto.