Asiatisk Carpaccio

Härlig Carpaccio influerad av asien, smaksatt med jordnötter, chili och koriander.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 gr oxfilé
1 dl jordnötter (krossade)
1 kruka koriander

Sås
2 lime (saften)
3 msk fish sauce
1 tsk farinsocker
1 tsk Sriracha (hot chili sauce)

Gör så här

1. Skiva oxfilén väldigt tunt. Det kan underlätta om man fryser oxfilé i 1 timme då är det lättare att skära den.

2. Lägg upp på ett serveringsfat. Blanda ingredienserna till såsen och häll över köttet.

3. Krossa jordnötterna i en mortel. Lägg över oxfilén och toppa med korianderbladen.

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: laxrosa lyx till Alla hjärtans dag

Alla Hjärtans Dag närmar sig, den 14/2, varför inte överraska din kärlek med lyxig laxrosa champagne? Champagneproducenten Beaumont des Crayères från Épernay levererar nu även högklassiga rosa bubblor; Beaumont des Crayères Grand Rosé . 14 mil nordöst om kärlekens stad Paris produceras denna