Asiatisk Carpaccio

Härlig Carpaccio influerad av asien, smaksatt med jordnötter, chili och koriander.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 gr oxfilé
1 dl jordnötter (krossade)
1 kruka koriander

Sås
2 lime (saften)
3 msk fish sauce
1 tsk farinsocker
1 tsk Sriracha (hot chili sauce)

Gör så här

1. Skiva oxfilén väldigt tunt. Det kan underlätta om man fryser oxfilé i 1 timme då är det lättare att skära den.

2. Lägg upp på ett serveringsfat. Blanda ingredienserna till såsen och häll över köttet.

3. Krossa jordnötterna i en mortel. Lägg över oxfilén och toppa med korianderbladen.

Mer på grapevine.se

Vad är egentligen tanniner?

Svar: Tanniner är ett ämne i vinet som i normala fall kommer från vindruvans skal. Tanniner kallas även för garvsyra och är det som ger vinet dess strävhet. Tanninerna kan även komma från stjälkarna eller kärnorna och smaken blir då mer bitter än sträv. Tanniner ger vinet komplexitet, förstärker

Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Ugnsbakade tomater med rosmarin och chili

Ta vara på de goda tomaterna. I ugnen blir de extra söta.