Avokadosallad

Tid 
20 Minuter
Antal 
20

En härlig sallad där nötterna ger crunch och honungen god sötma. Passar som en grön inledning på en middag, som tillbehör eller hälsosam huvudrätt!

Bild: Mattias Södermark Recept: Liselotte Forslin
Utskrift
Ingredienser

150 g färska gröna bönor
1 stor avokado, i klyftor
3 vårlökar, strimlade tvärsöver
2 msk pistagenötter, hackade


Honung- och balsamicovinägrett:
1 msk balsamico
1 liten vitlöksklfyta, riven
1 tsk flytande honung
½ dl olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

1. Skär bort de torra ändarna på bönorna.

2. Förväll bönorna i lättsaltat vatten cirka 3 minuter. Spola i kallt vatten och låt rinna av.

3. Blanda bönor, avokado och vårlök försiktigt i en stor skål.

4. Vispa ihop vinägretten och blanda i. Strö på ett par nypor flingsalt och rejält med nymald peppar.

5. Lägg upp det på ett vackert fat.

6. Rosta pistagenötterna hastigt i torr panna, stänk på lite vatten och strö på en nypa salt så det fastnar. Toppa salladen med pistagenötter och servera direkt.

Mer på grapevine.se

Trendspan: nästa gör-det-själv-grej?

Karameller och egen vinäger? Nu när vi har stoppat vår egen korv och bryggt vårt eget öl, vad blir då nästa gör-det-själv-grej? Enligt vissa trendspanare är det karameller som gäller. De ska helst vara av den hårda, gammaldags typen eller innehålla någon udda ingrediens som getmjölk eller ankfett.

Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Rapphöna med ugnsbakad potatis och stuvad spenat

Portugisiskt recept på rapphöna signerat vinmakaren J.P Ramos