Avokadosallad

Tid 
20 Minuter
Antal 
20

En härlig sallad där nötterna ger crunch och honungen god sötma. Passar som en grön inledning på en middag, som tillbehör eller hälsosam huvudrätt!

Bild: Mattias Södermark Recept: Liselotte Forslin
Utskrift
Ingredienser

150 g färska gröna bönor
1 stor avokado, i klyftor
3 vårlökar, strimlade tvärsöver
2 msk pistagenötter, hackade


Honung- och balsamicovinägrett:
1 msk balsamico
1 liten vitlöksklfyta, riven
1 tsk flytande honung
½ dl olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

1. Skär bort de torra ändarna på bönorna.

2. Förväll bönorna i lättsaltat vatten cirka 3 minuter. Spola i kallt vatten och låt rinna av.

3. Blanda bönor, avokado och vårlök försiktigt i en stor skål.

4. Vispa ihop vinägretten och blanda i. Strö på ett par nypor flingsalt och rejält med nymald peppar.

5. Lägg upp det på ett vackert fat.

6. Rosta pistagenötterna hastigt i torr panna, stänk på lite vatten och strö på en nypa salt så det fastnar. Toppa salladen med pistagenötter och servera direkt.

Mer på grapevine.se

Matkreatör

Stjärnkocken Paul Svensson är ständigt aktuell. Han föreläser om hållbar matlagning, coachar mästerkockar på tv, spottar ur sig en kokbok om året och nyligen utsågs Restaurang Fotografiska, där han är matkreatör, till ”Årets terroir”. Paul Svensson är inte vegetarian. Tvärtom, han uppskattar både

Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Perfect Patrón Margarita

Margarita, med saltad glaskant, är en av världens mest kända drinkar och förekommer i ett stort antal varianter. Ursprungligen tillredd på lika delar tequila, likör och juice.