Avokadosoppa med räkor och pepparrot

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Lättlagad krämig soppa toppad med färska räkor och riven pepparot.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 gr färska räkor
4 avokados
1 liter hönsbuljong
1 msk riven pepparrot

Gör så här

1. Skala räkorna och spara skalet. Koka upp 1 liter hönsbuljong och lägg i skalet från räkorna och låt småkoka i 2-4 minuter.

2. Sila av skalet. Skala avokadon och gröp ur innehållet.

3. Mixa buljong och avokadon i en blender eller med stavmixer.

4. Salta och peppra. Servera med skalade räkor och pepparrot på toppen.

Mer på grapevine.se

Trendspan: nästa gör-det-själv-grej?

Karameller och egen vinäger? Nu när vi har stoppat vår egen korv och bryggt vårt eget öl, vad blir då nästa gör-det-själv-grej? Enligt vissa trendspanare är det karameller som gäller. De ska helst vara av den hårda, gammaldags typen eller innehålla någon udda ingrediens som getmjölk eller ankfett.

Domaine Grand Veneur ”Les Champauvins”

Ekologiskt och smakrik "Baby Châteauneuf-du-Pape"

Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

En pizza i lite lyxigare tappning med bresaola och smulad gorgonzola.