Avokadosoppa med räkor och pepparrot

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Lättlagad krämig soppa toppad med färska räkor och riven pepparot.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 gr färska räkor
4 avokados
1 liter hönsbuljong
1 msk riven pepparrot

Gör så här

1. Skala räkorna och spara skalet. Koka upp 1 liter hönsbuljong och lägg i skalet från räkorna och låt småkoka i 2-4 minuter.

2. Sila av skalet. Skala avokadon och gröp ur innehållet.

3. Mixa buljong och avokadon i en blender eller med stavmixer.

4. Salta och peppra. Servera med skalade räkor och pepparrot på toppen.

Mer på grapevine.se

Koll på sockret

Intresset för sockret i det vi äter och dricker är stort i dag. Det finns socker i vin. Men inte särskilt mycket. Utan socker skulle det inte bli något vin. Efter skörden krossas vindruvorna, det socker som finns naturligt i druvmusten reagerar med de lika naturliga jästsvamparna på druvornas skal

Angostura 5 YO

Rom med en djup karaktär

Örtsmör

Härligt örtsmör som får pikant smak av pepparrot. Smöret kan enkelt varieras genom att smaksätta det med rivet citronskal, dijonsenap eller rostade dillfrön.