Avokadosoppa med räkor och pepparrot

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Lättlagad krämig soppa toppad med färska räkor och riven pepparot.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 gr färska räkor
4 avokados
1 liter hönsbuljong
1 msk riven pepparrot

Gör så här

1. Skala räkorna och spara skalet. Koka upp 1 liter hönsbuljong och lägg i skalet från räkorna och låt småkoka i 2-4 minuter.

2. Sila av skalet. Skala avokadon och gröp ur innehållet.

3. Mixa buljong och avokadon i en blender eller med stavmixer.

4. Salta och peppra. Servera med skalade räkor och pepparrot på toppen.

Mer på grapevine.se

Sortiment att beställa

I Systembolagets beställningssortiment finns mycket att upptäcka. Katarina Sjöström, content manager hos Hermansson & Co och en av Grapevines sommelierer, förklarar varför det lönar sig att klicka sig in i ett sortiment som är enkelt att beställa från, men okänt för alltför många.

Vila Santa Reserva

Nyanserat och kryddigt vin

Skinksnittar deluxe

Ta skinkmackan till en högre nivå med mycket grönt och krispigt lök-crunch.