Avokadosoppa med räkor och pepparrot

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Lättlagad krämig soppa toppad med färska räkor och riven pepparot.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 gr färska räkor
4 avokados
1 liter hönsbuljong
1 msk riven pepparrot

Gör så här

1. Skala räkorna och spara skalet. Koka upp 1 liter hönsbuljong och lägg i skalet från räkorna och låt småkoka i 2-4 minuter.

2. Sila av skalet. Skala avokadon och gröp ur innehållet.

3. Mixa buljong och avokadon i en blender eller med stavmixer.

4. Salta och peppra. Servera med skalade räkor och pepparrot på toppen.

Mer på grapevine.se

Choklad + bubbel = sant

Chokladmakaren Sofia Rydemalm menar att vit choklad och champagne är en lyckad kombo, med rätt smaksättning. Till ett glas Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut serverar hon en tårta gjord på vit chokladmousse med citron och ingefära. Sofias chokladresa började 2002, då hon blev kär i en

Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Drink Hine Cloudy Apple Cinnamon Sour

En härlig cognacdrink som är god att serveras kall med en isbit.