Avokadosoppa med räkor och pepparrot

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Lättlagad krämig soppa toppad med färska räkor och riven pepparot.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 gr färska räkor
4 avokados
1 liter hönsbuljong
1 msk riven pepparrot

Gör så här

1. Skala räkorna och spara skalet. Koka upp 1 liter hönsbuljong och lägg i skalet från räkorna och låt småkoka i 2-4 minuter.

2. Sila av skalet. Skala avokadon och gröp ur innehållet.

3. Mixa buljong och avokadon i en blender eller med stavmixer.

4. Salta och peppra. Servera med skalade räkor och pepparrot på toppen.

Mer på grapevine.se

Vad innehåller vinet?

Vad innehåller egentligen vin? Vad får man lov att tillsätta och varför finns ingen innehållsdeklaration på vin? Det är frågor vi ibland möter och som är värda att reda ut. För vin är det endast ett begränsat antal tillsatser som är tillåtna att använda och då i reglerad mängd. De flesta ämnena

Tommasi De BVRIS Amarone Riserva

En elegant premium-amarone i absoluta toppskiktet. Håller världsklass rakt igenom!

Rådjursfilé med potatis- och jordärtskocksgratäng samt portvinssås

Rådjurskött har en mild viltsmak och köttet är både mört och magert. En krämig jordärtskocksgratäng blir ett perfekt tillbehör.