Baconlindad halloumi

Ett salt och gott litet tilltugg som passar extra bra till en kall öl. Perfekt på festen eller som egengjort snacks till tv-soffan.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

1 paket halloumi (250 g)
1 paket bacon (120 g)
olja till stekning
svartpeppar
cocktailpinnar

Gör så här
  1. Skär osten i 16 bitar. Klipp baconet i långa strimlor, dela tvärsöver.
  2. Linda en strimla bacon runt varje ostbit och stek hastigt med baconskarven ner mot stekpannans botten. Vänd och stek runtom.
  3. Trä de stekta bitarna på varsin cocktailpinne, peppra och servera.

Mer på grapevine.se

Trendspan: asiatiskt möter nordiskt

Glöm fulfiskad scampi, importerad lågpriskyckling och smakförstärkaren glutamat – nu gäller närproducerade och bra råvaror även på asiatiska restauranger. I Skövde satsar nyrenoverade Thai House på svenskt kött, Malmökrogen Namu kombinerar koreanska smaker med lokala råvaror, och kycklingen på den

Santa Tresa Frappato Organic

Ekologiskt vin gjort på unik druva

Snabb vegetarisk pizza med parmesan och blomkål

Matig vegetarisk pizza med smak av fetaost, blomkål, parmesan, ruccola, och champinjoner.