Baconlindad halloumi

Ett salt och gott litet tilltugg som passar extra bra till en kall öl. Perfekt på festen eller som egengjort snacks till tv-soffan.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

1 paket halloumi (250 g)
1 paket bacon (120 g)
olja till stekning
svartpeppar
cocktailpinnar

Gör så här
  1. Skär osten i 16 bitar. Klipp baconet i långa strimlor, dela tvärsöver.
  2. Linda en strimla bacon runt varje ostbit och stek hastigt med baconskarven ner mot stekpannans botten. Vänd och stek runtom.
  3. Trä de stekta bitarna på varsin cocktailpinne, peppra och servera.

Mer på grapevine.se

Trendspan: nästa gör-det-själv-grej?

Karameller och egen vinäger? Nu när vi har stoppat vår egen korv och bryggt vårt eget öl, vad blir då nästa gör-det-själv-grej? Enligt vissa trendspanare är det karameller som gäller. De ska helst vara av den hårda, gammaldags typen eller innehålla någon udda ingrediens som getmjölk eller ankfett.
Ny

Tommasi De BVRIS Amarone Riserva

SVERIGEPREMIÄR DEN TREJE DECEMBER! En elegant premium-amarone i absoluta toppskiktet. Håller världsklass rakt igenom!

Friterad salvia

Annorlunda och väldigt goda snacks direkt från örtagården.