Bagels med rökt lax och pepparrots-cream cheese

Tid 
20 Minuter
Antal 
2 personer
Ugn 
150°

Gör som amerikanerna och bygg en härlig bagel med mycket smak. Passar lika bra på brunchen som på picknicken.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 bagels

2 tsk riven pepparrot
cirka 1 dl Philadelphiaost
salladsblad
4 skivor kallrökt lax
1 tomat, skivad
1/2 rödlök, skivad
1/2 dl finskuren gräslök
nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Värm bröden en stund under grillelementet i ugnen. Dela dem på längden.

2. Rör ihop pepparrot och Philadelphiaost och bred lite på underdelarna. Toppa med salladsblad, lax, tomat, rödlök och bred ännu ett lager ost på ovandelen av bageln. Strö över gräslök och peppra rejält. 

3. Kläm ihop över- och underdelen lite lätt. Servera som brunch, lätt lunch eller picknick. 

Mer på grapevine.se

Maxat på grillen hemma hos Henning

Hos matprofilen och kokboksförfattaren Henning Kvick hamnar både stora biffar och primörer på grillen. Mindre kött men bättre och mycket grönsaker är hans motto.

Grappa di Gewurztraminer Maxentia

Lanseras på Systembolaget den 1 mars!

Grillad chorizo med vårig potatissallad

En het chorizo med fräsch potatissallad är en riktigt läcker kombo.