Bagels med rökt lax och pepparrots-cream cheese

Tid 
20 Minuter
Antal 
2 personer
Ugn 
150°

Gör som amerikanerna och bygg en härlig bagel med mycket smak. Passar lika bra på brunchen som på picknicken.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 bagels

2 tsk riven pepparrot
cirka 1 dl Philadelphiaost
salladsblad
4 skivor kallrökt lax
1 tomat, skivad
1/2 rödlök, skivad
1/2 dl finskuren gräslök
nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Värm bröden en stund under grillelementet i ugnen. Dela dem på längden.

2. Rör ihop pepparrot och Philadelphiaost och bred lite på underdelarna. Toppa med salladsblad, lax, tomat, rödlök och bred ännu ett lager ost på ovandelen av bageln. Strö över gräslök och peppra rejält. 

3. Kläm ihop över- och underdelen lite lätt. Servera som brunch, lätt lunch eller picknick. 

Mer på grapevine.se

Guldmedalj till Vila Santa Reserva 2012 box!

Tidningen Allt om Vin har traditionsenligt korat 2015 års bästa viner och för femte året i rad hamnar Vila Santa Reserva box på prispallen i kategorin ”Årets röda box”! Vila Santa tar sitt fjärde guld och Ramos Reserva Box 2013 från samma producent, tar hem silvret.

Tommasi De BVRIS Amarone Riserva

En elegant premium-amarone i absoluta toppskiktet. Håller världsklass rakt igenom!

Grillad aubergine med misoglasyr och quinoasallad

En sagolikt god, helvegetarisk måltid med sötsalt misoglaserad aubergine och matig sallad. Aubergine kan också tillagas utan folie i 225° i ugn. Räkna med 40–45 min plus 5 extra min med glasyr.