Barceló Gran Añejo Rum Old Fashioned

Här en twist på den klassiska cocktailen Old Fashioned. Här använder vi dominikansk rom istället för bourbon – och det är ingen tvekan om att apelsin passar fint med rom – drinken är supergod. Servera den gärna innan middagen som aptitretare.

Utskrift
Ingredienser

50 ml Barceló Gran Añejo
1 råsockerbit
En skvätt sodavatten
2–3 stänk Angostura Bitter (189 kr, art nr 741)
Apelsinzest

Gör så här
  1. Lägg sockerbiten i ett whiskyglas och droppa över Angostura Bitter.
  2. Tillsätt en liten skvätt sodavatten för att lösa upp sockret bättre.
  3. Häll i Barceló Gran Añejo. Lägg i is och rör ihop under ca 5 min, fyll på med is allt eftersom sockret löser upp sig. Garnera med apelsinzest

Mer på grapevine.se

Matkreatör

Stjärnkocken Paul Svensson är ständigt aktuell. Han föreläser om hållbar matlagning, coachar mästerkockar på tv, spottar ur sig en kokbok om året och nyligen utsågs Restaurang Fotografiska, där han är matkreatör, till ”Årets terroir”. Paul Svensson är inte vegetarian. Tvärtom, han uppskattar både

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstaklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak. ​

Glutenfria tortilla

Glutenfria tortillabröd eller tortillas som du bakar på majsstärkelse och fiberhusk. Gott använda till glutenfria tacos eller wraps. Recept är lånat ur "Smilla lagar glutenfritt".