Barceló Gran Añejo Rum Old Fashioned

Här en twist på den klassiska cocktailen Old Fashioned. Här använder vi dominikansk rom istället för bourbon – och det är ingen tvekan om att apelsin passar fint med rom – drinken är supergod. Servera den gärna innan middagen som aptitretare.

Utskrift
Ingredienser

50 ml Barceló Gran Añejo
1 råsockerbit
En skvätt sodavatten
2–3 stänk Angostura Bitter (189 kr, art nr 741)
Apelsinzest

Gör så här
  1. Lägg sockerbiten i ett whiskyglas och droppa över Angostura Bitter.
  2. Tillsätt en liten skvätt sodavatten för att lösa upp sockret bättre.
  3. Häll i Barceló Gran Añejo. Lägg i is och rör ihop under ca 5 min, fyll på med is allt eftersom sockret löser upp sig. Garnera med apelsinzest

Mer på grapevine.se

Bagarbarn

Han är fransk bagare, konditor, surdegsmissionär, sommarpratare, tv-kock, matdebattör, bloggare, föreläsare och författare. Vi träffar Sébastien Boudet för att höra mer om hans bakgrund, miljöengagemang och nya kokbok. Sébastien Boudet sippar på sitt gröna te. Vi har träffats på ett café för att

La Strada

Andra generationens vinmakare tar en ny väg med La Strada

Vino orangino

Rosa i cocktailglaset