Biffsallad med örtmarinerade bönor

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

En matig sallad känns fräscht så här års.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

400 g ryggbiff

1 tsk chiliflakes

1 riven vitlöksklyfta

flingsalt

nymalen svartpeppar

1 burk stora vita bönor, à 400 g

1 burk kidneybönor, à 400 g

1 schalottenlök, finhackad

1 msk balsamvinäger

1 tsk dijonsenap

1 msk hackad färsk dragon

2 msk hackad persilja

2 msk hackad färsk basilika

2 msk olivolja

smör

1 påse babyspenat

10 cocktailtomater, i halvor

1 rödlök, skivad

Tips 

Byt ut biffen mot ett vegetariskt alternativ, såsom Quornfilé.

Gör så här

1. Gnid in köttet med chiliflakes, vitlök, flingsalt och svartpeppar. Låt ligga medan du förbereder resten.

2. Spola de båda bönsorterna med kallt vatten och låt rinna av. Häll upp dem i en kastrull.

3. Blanda schalottenlök, balsamvinäger, senap, salt, örter och olja. Häll dressingen över bönorna och värm försiktigt. De ska bara bli lite ljumna. Ta bort från värmen.

4. Stek eller grilla köttet hastigt på båda sidor i lite smör. Det ska fortfarande vara lite rosa inuti. Låt vila.

5. Blanda spenat, tomater och rödlök i en salladsskål eller på ett fat. Tillsätt bönorna och rör om försiktigt. Skiva köttet och fördela ovanpå.

Mer på grapevine.se

Torrt, smakfullt vin till räkor?

Hej! Jag bor på västkusten och äter ofta färska räkor, men saknar ett riktigt gott vin att dricka till. Jag gillar inte vita viner med för mycket ”smörighet”. Har ni något tips på ett runt och fylligt vitt vin runt hundralappen, som samtidigt är torrt och utan ekfatstoner? Marianne Oskarsson,

Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Grillad pilgrimsmussla ”Ninon”, champagne, sjökorall och krasse

Förrätt signerad Bistro Berns i Stockholm. En klassisk förrätt där soppan kan förberedas, men pilgrimsmusslorna blir godast om de grillas precis innan servering.