Blåbärscupcakes

Tid 
40 Minuter
Ugn 
175°

Utsökta små blåbärscupcakes. Så små och goda att du kan ta två.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl mjölk
100 g hackad vit choklad
75 g blåbär (färska eller frysta)

Topping:
75 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphiaost
blå karamellfärg eller saften från några mosade blåbär
blåbär att dekorera med

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna.

3. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ner mjölblandningen försiktigt i äggsmeten. Varva med mjölk och det smälta smöret. Rör ihop försiktigt till en slät smet.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt dem sedan svalna innan det är dags för topping.

5. Topping: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost. Färga med karamellfärg eller mosade blåbär. Spritsa eller bred ut frostingen på cupcakesen. Garnera med blåbär

Mer på grapevine.se

Med vin i blodådrorna

João Maria Portugal Ramos , son till den legendariske portugisiska vinmakaren João Portugal Ramos, bär inte bara i stort sett samma namn som sin far, han har också valt samma yrke som sin pappa.

OPIHR Oriental Spiced Gin

London Dry Gin med smak av Orienten

Lammracks med portugisisk migas

En festlig rätt med mört lamm smaksatt med vitlök, citron, chili och färska örter. Servera med migas – en traditionell portugisisk brödrätt och ett glas Vila Santa Reserva.