Blåbärscupcakes

Tid 
40 Minuter
Ugn 
175°

Utsökta små blåbärscupcakes. Så små och goda att du kan ta två.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl mjölk
100 g hackad vit choklad
75 g blåbär (färska eller frysta)

Topping:
75 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphiaost
blå karamellfärg eller saften från några mosade blåbär
blåbär att dekorera med

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna.

3. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ner mjölblandningen försiktigt i äggsmeten. Varva med mjölk och det smälta smöret. Rör ihop försiktigt till en slät smet.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt dem sedan svalna innan det är dags för topping.

5. Topping: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost. Färga med karamellfärg eller mosade blåbär. Spritsa eller bred ut frostingen på cupcakesen. Garnera med blåbär

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 1

De kryddar med sprit! Visste du att barskåpet kan tillföra nya smaker i maten och lyfta dina rätter till en ny nivå? Bakom projektet Cooking Distilled och framför kameran står kocken Ludvig Brydolf och regissören Niklas Gunnarsson som delar passionen för mat. Ludvig och Niklas fann varandra när de

Kyrö Napue Rye Gin

Vinnare av 2015 års Gin & Tonic på IWSC 2015!

Salviastekt dorada med ratatouille och saffransaioli

En fransk smakrik och vitlöksdoftande rätt med medelhavsfisken Dorada.