Blåbärscupcakes

Tid 
40 Minuter
Ugn 
175°

Utsökta små blåbärscupcakes. Så små och goda att du kan ta två.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl mjölk
100 g hackad vit choklad
75 g blåbär (färska eller frysta)

Topping:
75 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphiaost
blå karamellfärg eller saften från några mosade blåbär
blåbär att dekorera med

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna.

3. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ner mjölblandningen försiktigt i äggsmeten. Varva med mjölk och det smälta smöret. Rör ihop försiktigt till en slät smet.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt dem sedan svalna innan det är dags för topping.

5. Topping: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost. Färga med karamellfärg eller mosade blåbär. Spritsa eller bred ut frostingen på cupcakesen. Garnera med blåbär

Mer på grapevine.se

Extra glöd med Angostura

Ta grillningen till en ny nivå med ett rökigt kryddsmör eller med en marinad gjort på honung, soja och den aromatiska Angostura Bitter.

STROH 40%

Klassikern från Österrike!

Rotsellerikräm med kalixrom

Lyxigt gott med sälta och sötma i samma lilla sked. När smöret bryns får det en nötig härlig smak som blir pricken över i:et.