BLT-sandwich

Tid 
30 Minuter
Antal 
2 personer

BLT står för ” Bacon, Lettuce and Tomato”, alltså bacon, sallad och tomat. En klassisk amerikansk smörgås som mättar precis lagom i alla lägen.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

6-8 baconskivor
6 skivor ljust bröd, gärna surdegsbröd
1/2-1 dl majonnäs
Tabasco efter smak
4-6 blad isbergssallad, eller annan krispig grön sallad
2 tomater, skivade

Tips 

Väljer du tofubacon så blir smörgåsen vegetarisk.

Gör så här

1. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper.

2. Rosta eller grilla brödet.

3. Rör ihop majonnäs och Tabasco. Bred lite av majonnäsblandningen på ena sidan av brödskivorna.

4. Bottna med en brödskiva. Varva sedan salladsblad, bacon och tomat med resten av majonnäsen och ännu en brödskiva i mitten. Lägg på en brödskiva överst med majonnässidan neråt och tryck till. Kör eventuellt i ett avbrutet grillspett av trä för extra stadga.

Mer på grapevine.se

Rustikt i vinkällarnas dal

På besök i Verona och Valpolicella får du njuta av ett kök med smakrika korvar, mustiga grytor och handgjord pasta. Exempelvis gnocchi, som är något av ett hantverk. Allt serverat med de mest välsmakande av viner. Naturen i provinsen Verona, öster om Gardasjön, är bergig och känd för sitt jordbruk

Domaine Du Clos De Sixte Lirac Magnum

Exklusiv lansering i begränsad upplaga!