BLT-sandwich

Tid 
30 Minuter
Antal 
2 personer

BLT står för ” Bacon, Lettuce and Tomato”, alltså bacon, sallad och tomat. En klassisk amerikansk smörgås som mättar precis lagom i alla lägen.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

6-8 baconskivor
6 skivor ljust bröd, gärna surdegsbröd
1/2-1 dl majonnäs
Tabasco efter smak
4-6 blad isbergssallad, eller annan krispig grön sallad
2 tomater, skivade

Tips 

Väljer du tofubacon så blir smörgåsen vegetarisk.

Gör så här

1. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper.

2. Rosta eller grilla brödet.

3. Rör ihop majonnäs och Tabasco. Bred lite av majonnäsblandningen på ena sidan av brödskivorna.

4. Bottna med en brödskiva. Varva sedan salladsblad, bacon och tomat med resten av majonnäsen och ännu en brödskiva i mitten. Lägg på en brödskiva överst med majonnässidan neråt och tryck till. Kör eventuellt i ett avbrutet grillspett av trä för extra stadga.

Mer på grapevine.se

Rosa toner

Från att främst ha varit ett mingelvin har nu rosévinerna utvecklats till att passa i de flesta sammanhang, även till mat. Låt dig inspireras av Grapevines guide till roséviner. Ett glas rosé i kvällssolen på verandan eller balkongen har blivit nästan lika förknippat med svensk sommar som sill och

Domaine Grand Veneur ”Les Champauvins”

Ekologiskt och smakrik "Baby Châteauneuf-du-Pape"

Grillade ostron med ädelost

Oavsett om du tvekar att äta råa ostron eller redan är frälst så kommer du att uppskattade den här överraskadnde trevliga kombinationen! Smaksensationen blir större med champagne!