BLT-sandwich

Tid 
30 Minuter
Antal 
2 personer

BLT står för ” Bacon, Lettuce and Tomato”, alltså bacon, sallad och tomat. En klassisk amerikansk smörgås som mättar precis lagom i alla lägen.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

6-8 baconskivor
6 skivor ljust bröd, gärna surdegsbröd
1/2-1 dl majonnäs
Tabasco efter smak
4-6 blad isbergssallad, eller annan krispig grön sallad
2 tomater, skivade

Tips 

Väljer du tofubacon så blir smörgåsen vegetarisk.

Gör så här

1. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper.

2. Rosta eller grilla brödet.

3. Rör ihop majonnäs och Tabasco. Bred lite av majonnäsblandningen på ena sidan av brödskivorna.

4. Bottna med en brödskiva. Varva sedan salladsblad, bacon och tomat med resten av majonnäsen och ännu en brödskiva i mitten. Lägg på en brödskiva överst med majonnässidan neråt och tryck till. Kör eventuellt i ett avbrutet grillspett av trä för extra stadga.

Mer på grapevine.se

Att tillverka vin

När man gör vin behöver man först och främst vindruvor av arten Vitis vinifera, vilken står för 99% av världens vinproduktion. Vindruvor som vi köper i affären är av en annan art och duger inte till vinproduktion. Till en butelj vin krävs cirka 1 kg druvor. Alkoholjäsning Innan jäsningen kan starta

Tom of Finland

Organic vodka

Italienska ostar med björnbärskompott

Mörka bär passar extra fint till ett mjukt rött vin. Här får björnbären koka med vinet. Kompotten tillsammans med lagrade italienska hårdostar och ett glas vin blir en ljuvlig kombination.