Blueberry Pancakes

Tid 
30 Minuter
Antal 
2 personer

Supersmarriga amerikanska brunchpannkakor. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

3 stora ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 rågad tesked bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk nystött kardemumma
en nypa salt
smör till stekning
150 g färska eller tinade blåbär

Till servering :
extra blåbär
yoghurt av grekisk typ alt. vaniljglass
flytande honung
jordgubbar
 

Tips 

Man kan även toppa pannkakorna med banan, vindruvor eller hallon.

Gör så här

1. Knäck äggen, häll vitorna i en torr skål och gulorna i en annan. Tillsätt mjöl, mjölk, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i skålen med gulorna och vispa till en tjock, jämn smet.

2. Vispa äggvitorna med en nypa salt till hårt skum. Vänd sedan försiktigt ned skummet i den andra smeten. Det ska fortfarande vara fluffigt.

3. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Tillsätt en klick smör och häll i en slev av smeten. Stek någon minut tills smeten stelnat.

4. Strö på några blåbär, vänd och grädda pannkakan gyllenbrun på andra sidan med. Upprepa tills smeten är slut.

5. Servera med extra blåbär, en klick yoghurt eller en kula glass, honung och jordgubbar.

Mer på grapevine.se

Vinpassion i Valpolicella

Att vara vinproducent i Italien är långt ifrån unikt. Men att vara det i en familj i rakt nedstigande led i fyra generationer är inte fullt lika vanligt. Familjen Tommasi har odlat vin med stor passion i Valpolicella i mer än hundra år. Historien om familjen Tommasi börjar 1902, då Giacomo Tommasi

Pazo de San Mauro 2017

Släpps på Systembolagets beställningssortiment den 5/11

Mascarponepesto

Pesto med smak av mascarpone och cashewnötter.