Bondbönsbruschetta med minimozzarella

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Otroligt goda att mumsa på till ett glas vin.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

8 skivor ciabatta eller baguette
2 vitlöksklyftor
250 g spritade bondbönor (alt. gröna ärtor)
1 dl riven parmesan
2 msk strimlad färsk mynta
2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

Tips 

Hittar du inte bondbönor så går det bra med vanliga frusna ärtor.

Gör så här

1. Rosta eller grilla brödet.

2. Dela vitlöksklyftorna på hälften och gnid in brödet med snittytan.

3. Koka bondbönor i 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt svalna och dra av det yttre höljet. (Frusna ärtor kokas i 3 minuter).

4. Mixa bönor med parmesan, mynta och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

5. Bred röran på brödskivorna. Ringla över lite olivolja och garnera med mynta.

Mer på grapevine.se

Tacofiesta

Vänner på middag eller festligt fredagsmys? Bjud på tacofiesta – en kväll med stil och hetta! Låt gästerna njuta av hemlagad het texmex, halvtorrt vitt vin eller varför inte en kall öl och miniflaskor med premiumtequila? Tacos är fredagsmat när den är som bäst. Det är mycket gott, festligt och

Fylld ugnsbakad fisk

En elegant och smakrik fiskmåltid på persiskt vis. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.