Bondbönsbruschetta med minimozzarella

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Otroligt goda att mumsa på till ett glas vin.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

8 skivor ciabatta eller baguette
2 vitlöksklyftor
250 g spritade bondbönor (alt. gröna ärtor)
1 dl riven parmesan
2 msk strimlad färsk mynta
2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

Tips 

Hittar du inte bondbönor så går det bra med vanliga frusna ärtor.

Gör så här

1. Rosta eller grilla brödet.

2. Dela vitlöksklyftorna på hälften och gnid in brödet med snittytan.

3. Koka bondbönor i 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt svalna och dra av det yttre höljet. (Frusna ärtor kokas i 3 minuter).

4. Mixa bönor med parmesan, mynta och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

5. Bred röran på brödskivorna. Ringla över lite olivolja och garnera med mynta.

Mer på grapevine.se

Vin till vegetariskt?

För dig som gillar vegetariskt finns bra dryckesalternativ, och som alltid beror det på ingredienserna i rätten. Generellt är tumregeln vad det gäller vin att vitt och rosé passar bäst. Med detta sagt, är det viktigt att ha i åtanke vilka tillbehören eller ingredienserna är.

Maryland crab cakes

Bjud på krabba på amerikanskt vis! En festlig och lättfixad skaldjursrätt som du serverar med krämig kaprismajonnäs.