Bondsoppa från Toscana

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Lättlagad, mättande och mycket smakrik soppa.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 knippa bladpersilja
2 vitlöksklyftor
2 rödlökar
3 stjälkar selleri
3 morötter
3 msk olivolja
400 g konserverade
cocktailtomater
ca 150 g savoykål eller salladskål
400 g konserverade stora vita bönor
400 g konserverat matvete
1-1 1/2 l hönsbuljong
salt
nymalen svartpeppar

Tips 

Byt ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong om du vill ha soppan helt vegetarisk.

Gör så här

1. Hacka persilja. Skiva vitlök och rödlök. Skär selleri och skalade morötter i bitar.

2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna i 5 minuter. Tillsätt tomater utan spad, grovt strimlad kål, bönor (med spad) och avrunnen matvete.

3. Täck med buljong och sjud i 15 minuter under lock.

4. Ringla över lite fin olivolja och smaka av med salt och nymalen peppar.

Servera med ett gott bröd och parmesan.

Mer på grapevine.se

Med fokus på klimatet

Våren kom tidigt i år. Beror det på ett varmare klimat? Troligen. I vilket fall som helst har klimatfrågan fått ökad uppmärksamhet och betydelse i våra liv.

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak

Ljummen ost med tryffelnötter

Fantastisk smakkombination får man med ljummen ost, tryffel, nötter och söt honung.