Bondsoppa från Toscana

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Lättlagad, mättande och mycket smakrik soppa.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 knippa bladpersilja
2 vitlöksklyftor
2 rödlökar
3 stjälkar selleri
3 morötter
3 msk olivolja
400 g konserverade
cocktailtomater
ca 150 g savoykål eller salladskål
400 g konserverade stora vita bönor
400 g konserverat matvete
1-1 1/2 l hönsbuljong
salt
nymalen svartpeppar

Tips 

Byt ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong om du vill ha soppan helt vegetarisk.

Gör så här

1. Hacka persilja. Skiva vitlök och rödlök. Skär selleri och skalade morötter i bitar.

2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna i 5 minuter. Tillsätt tomater utan spad, grovt strimlad kål, bönor (med spad) och avrunnen matvete.

3. Täck med buljong och sjud i 15 minuter under lock.

4. Ringla över lite fin olivolja och smaka av med salt och nymalen peppar.

Servera med ett gott bröd och parmesan.

Mer på grapevine.se

Marockansk middag hemma hos Markiz

Hemma hos matprofilen Markiz Tainton doftar det kryddor i hela köket. Hennes festmat är en mix av marockanska och svenska smaker. Kryddnejlika, kanel, torkad ingefära och saffran är några av favoritkryddorna.

Morotssoppa

En annorlunda morotssoppa med asiatiska influenser av koriander, ingefära och citrongräs.