Bondsoppa från Toscana

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Lättlagad, mättande och mycket smakrik soppa.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 knippa bladpersilja
2 vitlöksklyftor
2 rödlökar
3 stjälkar selleri
3 morötter
3 msk olivolja
400 g konserverade
cocktailtomater
ca 150 g savoykål eller salladskål
400 g konserverade stora vita bönor
400 g konserverat matvete
1-1 1/2 l hönsbuljong
salt
nymalen svartpeppar

Tips 

Byt ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong om du vill ha soppan helt vegetarisk.

Gör så här

1. Hacka persilja. Skiva vitlök och rödlök. Skär selleri och skalade morötter i bitar.

2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna i 5 minuter. Tillsätt tomater utan spad, grovt strimlad kål, bönor (med spad) och avrunnen matvete.

3. Täck med buljong och sjud i 15 minuter under lock.

4. Ringla över lite fin olivolja och smaka av med salt och nymalen peppar.

Servera med ett gott bröd och parmesan.

Mer på grapevine.se

Vin till asiatisk mat?

Asiatisk mat är som bekant ofta kryddstark och har distinkta smaker; het chili, sötsurt, curry, gurkmeja, kokos, citrongräs m.m. Asien täcker många olika smaker och kök; japanska, indiska, thailändska, kinesiska, vietnamesiska mfl. Därför är det en utmaning att välja vin till just asiatisk mat.

Tommasi Crearo

Fylligt vin från Veneto med stor doft och smak

Moules – Un moment like this

Moules marinière, vinkokta musslor, är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Prova Mattias Larssons recept som han kallar ”Moules – Un moment likes this”.