Bresaola med fikon och mascarpone

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Enkel men elegant antipasto att servera som liten förrätt.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

150 g bresaola
100 g mascarpone
4 färska fikon
2 tsk balsamicokräm
färsk timjan

Tips 

För vegetariskt alternativ kan bresaolan bytas ut mot rödbetor.

Gör så här

1. Fördela köttet på fyra små assietter.

2. Rör ut mascarponen och klicka på.

3. Dela fikonen i kvartar och lägg ovanpå köttet.

4. Ringla över balsamicokräm och garnera med färsk timjan.

Mer på grapevine.se

Lakrits och vin, javisst!

Från början var hon inget lakritsfreak. Men när Elisabeth Johansson smakade på lakritsgranulat första gången var hon såld. 13 år senare är hon något av en expert på den svarta roten och har fått smeknamnet Lakritsdrottningen. Text: Jessica Johansson Foto: Helén Pe Elisabeth Johansson Gör: Kock,

Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Ugnsbakad parmakyckling med grön skön röra

Parmesan, basilika och rucola – fantastiska italienska smaker som med lite sting av chili, kapris, dijonsenap och ansjovis lyfter fredagskycklingen till oanande höjder!