Bresaola med fikon och mascarpone

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Enkel men elegant antipasto att servera som liten förrätt.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

150 g bresaola
100 g mascarpone
4 färska fikon
2 tsk balsamicokräm
färsk timjan

Tips 

För vegetariskt alternativ kan bresaolan bytas ut mot rödbetor.

Gör så här

1. Fördela köttet på fyra små assietter.

2. Rör ut mascarponen och klicka på.

3. Dela fikonen i kvartar och lägg ovanpå köttet.

4. Ringla över balsamicokräm och garnera med färsk timjan.

Mer på grapevine.se

Smörgåstårtan 2.0

Den hade sin storhetstid under 70-talet och hamnade av någon anledning i skamvrån. Men nu har den har återfått en självklar plats på festbordet. Säg hej till den nya, moderna smörgåstårtan gjord av Haga bageriet i Stockholm. Smörgåstårta är den perfekta bjudmaten den både ser inbjudande ut och har

Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! tacos, indiskt och Thai till exempel!

Polenta med vitlöksfräst svamp

En riktig vintervärmare som är omtyckt i italienska bergstrakter.