Bresaolasallad

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Bresaolasallad med ruccola och melon är en underbart smakrik sallad med lufttorkat nötkött, parmesanost och andra goda inslag.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

140 gram Bresaola

salt och peppar
150 gr ruccola
1 galiamelon
1 kruka färsk basilika
10 körsbärstomater
jungfruolja
balsamvinäger

Gör så här

1. Skölj salladen och lägg i en skål.

2. Skala och dela upp melonen i kuber och fördela över salladen.

3. Dela tomaterna på hälften. 

4. Skiva Bresaolan i tunna strimlor och fördela över salladen.

5. Använd gärna en osthyvel och skär tunna skivor/flingor med parmesan över salladen.

6. Toppa med myntablad. Ringla lite balsamvinäger och olja på toppen. 

Mer på grapevine.se

Krydda köttfärs med sprit?

Hej, jag har kikat på filmerna med Ludvig Brydolf på grapevine.se och sett hur han kryddar mat med sprit. Det är ett intressant grepp tycker jag. Nu funderar jag på hur jag kan sätta guldkant på vardagsmaten. Går det till exempel att krydda en helt vanlig spaghetti och köttfärssås med sprit, och i

Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Krämig kycklingsallad

Med ädeldressing och med stuns av krispig fänkål blir denna sallad mycket god.