Caldo verde med chorizofras

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Många måltider i Portugal börjar med en soppa. Ofta dukas det upp Caldo Verde, som betyder grön buljong. I den här versionen av soppan spelar grönkål och chorizo huvudrollerna.

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindblad
Utskrift
Ingredienser
  • 1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    4 potatisar, medelstora mjöliga
    200 g grönkål, färsk
    2 buljongtärningar (höns eller grönsak)
    2 l vatten
    3 msk olivolja
    4 färska chorizokorvar, ca 400 g
    2 vårlökar till servering
Gör så här

GÖR SÅ HÄR
1. Skala och tärna potatisen, hacka
löken och vitlöken. Hacka grönkålen
grovt.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs
vitlök och lök. Tillsätt potatisen och
bryn i några minuter. Häll på vatten och
buljongtärningarna och koka i ca 10
minuter eller tills potatisen mjuknat.
3. Dra av skinnet av korvarna och
skär dem i små bitar. Stek korven i en
stekpanna tills den blivit frasig, och häll
stekspadet i soppan.
4. Tillsätt grönkålen i soppan och låt
puttra i ytterligare fem minuter. Häll upp
soppan i skålar och strö över chorizofraset
och den hackade vårlöken.

Mer på grapevine.se

Bjud på persisk middag!

Fira som om det vore persiskt nyår, med en fest för både öga och gom. I vår receptbank hittar du recept för sann tusen och en natt-middag. Recept kommer från restaurang Shahrzads härliga kokbok Mammas persiska kök.

BLOOM London Dry Gin

Den blommiga London Dry Ginen

Jordärtskockssoppa med parmaskinka

En krämig och god soppa gjord på jordärtskocka, som serveras med ugnsrostad parmaskinka.