Caldo verde med chorizofras

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Många måltider i Portugal börjar med en soppa. Ofta dukas det upp Caldo Verde, som betyder grön buljong. I den här versionen av soppan spelar grönkål och chorizo huvudrollerna.

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindblad
Utskrift
Ingredienser
  • 1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    4 potatisar, medelstora mjöliga
    200 g grönkål, färsk
    2 buljongtärningar (höns eller grönsak)
    2 l vatten
    3 msk olivolja
    4 färska chorizokorvar, ca 400 g
    2 vårlökar till servering
Gör så här

GÖR SÅ HÄR
1. Skala och tärna potatisen, hacka
löken och vitlöken. Hacka grönkålen
grovt.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs
vitlök och lök. Tillsätt potatisen och
bryn i några minuter. Häll på vatten och
buljongtärningarna och koka i ca 10
minuter eller tills potatisen mjuknat.
3. Dra av skinnet av korvarna och
skär dem i små bitar. Stek korven i en
stekpanna tills den blivit frasig, och häll
stekspadet i soppan.
4. Tillsätt grönkålen i soppan och låt
puttra i ytterligare fem minuter. Häll upp
soppan i skålar och strö över chorizofraset
och den hackade vårlöken.

Mer på grapevine.se

Värmande vinterdrinkar

När det är kallt ute passar det extra bra med mustiga och kryddiga drinkar. Experimentera med nya smaker, servera och njut!

Svamprisotto med lammfilé samt tomat och löksallad

En krämig svamprisotto som du lätt varierar smaken på genom att använda olika svampar. Lammfilén blir pricken över i och gör rätten komplett.