Caldo verde med chorizofras

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Många måltider i Portugal börjar med en soppa. Ofta dukas det upp Caldo Verde, som betyder grön buljong. I den här versionen av soppan spelar grönkål och chorizo huvudrollerna.

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindblad
Utskrift
Ingredienser
  • 1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    4 potatisar, medelstora mjöliga
    200 g grönkål, färsk
    2 buljongtärningar (höns eller grönsak)
    2 l vatten
    3 msk olivolja
    4 färska chorizokorvar, ca 400 g
    2 vårlökar till servering
Gör så här

GÖR SÅ HÄR
1. Skala och tärna potatisen, hacka
löken och vitlöken. Hacka grönkålen
grovt.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs
vitlök och lök. Tillsätt potatisen och
bryn i några minuter. Häll på vatten och
buljongtärningarna och koka i ca 10
minuter eller tills potatisen mjuknat.
3. Dra av skinnet av korvarna och
skär dem i små bitar. Stek korven i en
stekpanna tills den blivit frasig, och häll
stekspadet i soppan.
4. Tillsätt grönkålen i soppan och låt
puttra i ytterligare fem minuter. Häll upp
soppan i skålar och strö över chorizofraset
och den hackade vårlöken.

Mer på grapevine.se

Besök Tommasi-spa!

Kurorten Sätra Brunn är en bildskön oas med anor från 1700-talet. Hit finns det skäl för mat- och vinvänner att vallfärda. Här är Tommasi kung både i spa och i glas, och man erbjuder som enda spa i landet behandlingar med produkter gjorda på Tommasis viner. Tystnaden är slående. Det är nästan så

Paternoster Don Anselmo

Aglianico del Vulture DOC

Caldo verde med chorizofras

Många måltider i Portugal börjar med en soppa. Ofta dukas det upp Caldo Verde, som betyder grön buljong. I den här versionen av soppan spelar grönkål och chorizo huvudrollerna.