Caldo verde med chorizofras

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Många måltider i Portugal börjar med en soppa. Ofta dukas det upp Caldo Verde, som betyder grön buljong. I den här versionen av soppan spelar grönkål och chorizo huvudrollerna.

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindblad
Utskrift
Ingredienser
  • 1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    4 potatisar, medelstora mjöliga
    200 g grönkål, färsk
    2 buljongtärningar (höns eller grönsak)
    2 l vatten
    3 msk olivolja
    4 färska chorizokorvar, ca 400 g
    2 vårlökar till servering
Gör så här

GÖR SÅ HÄR
1. Skala och tärna potatisen, hacka
löken och vitlöken. Hacka grönkålen
grovt.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs
vitlök och lök. Tillsätt potatisen och
bryn i några minuter. Häll på vatten och
buljongtärningarna och koka i ca 10
minuter eller tills potatisen mjuknat.
3. Dra av skinnet av korvarna och
skär dem i små bitar. Stek korven i en
stekpanna tills den blivit frasig, och häll
stekspadet i soppan.
4. Tillsätt grönkålen i soppan och låt
puttra i ytterligare fem minuter. Häll upp
soppan i skålar och strö över chorizofraset
och den hackade vårlöken.

Mer på grapevine.se

Choklad + bubbel = sant

Chokladmakaren Sofia Rydemalm menar att vit choklad och champagne är en lyckad kombo, med rätt smaksättning. Till ett glas Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut serverar hon en tårta gjord på vit chokladmousse med citron och ingefära. Sofias chokladresa började 2002, då hon blev kär i en

Fluffigt och aromatiska bröd

Ett härligt bröd signerat kändisbagaren Sèbastien Boudet. Brödet passar utmärkt till sallader, omeletter, men är också gott att använda till att suga upp såsen till gäddquenellerna.