Carpaccio med tryffeldressing och parmesan

Tid 
60 Minuter
Antal 
4 personer

En italiensk klassiker som här får lite extra skjuts av tryffel.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 g oxfilé

olivolja

1 rejäl näve rucolablad

flagad parmesan

ev. balsamicokräm

flingsalt

nymalen svartpeppar

citronklyftor till dekor

 

Dressing

olivolja

2 äggulor

1 nypa salt

1/2 tsk citronsaft

1 kall kokt potatis

1-2 dl neutral rapsolja

cirka 1 tsk riven färsk Gotlandstryffel eller tryffelolja

Gör så här

1. Rulla oxfilén hårt i plastfolie och frys den minst 1 timme. Skiva den sedan så tunt du kan och fördela på fyra tallrikar. Ringla över lite olivolja.

2. Mixa äggulor, salt, citronsaft och potatis. Tillsätt rapsoljan droppe för droppe under ständig omrörning. Smaka av med tryffel.

3. Fördela rucola och parmesan ovanpå köttet och ringla över dressingen. Salta och peppra generöst. Garnera med citronklyftor.

Mer på grapevine.se

Frankofil!

Välkomponerat, okomplicerat och fokus på råvaran. Så lät Erik Hammars vinnarrecept i Sveriges mästerkock. Här berättar han om tävlingen och kärleken till det franska köket.

Vila Santa Reserva Organic Bib

En ekologisk bag in box från Joao Portugal Ramos!

Parmesangratinerad aubergine

En klassisk italiensk vegetarisk rätt. Här är den förenklad med färdig tomatsås.