Ceviche med ­salta majskorn

Antal 
3-6
Sofia Henriksson
Taggar 
Utskrift
Ingredienser
  • 300 g vit fisk kolja, torsk eller sej
  • 1 paket tinad mango
  • ½ gurka
  • 1 liten rödlök

Leche de tigre

  • 4 lime
  • 1 msk fisksås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön chili
  • 1 tsk strösocker
  • 1 cm ingefära 

Till garnering:

  • 1 dl stora rostade salta majskorn
  • 1 msk krasse
  • 1 kruka koriander
Gör så här

Pressa saften från limen och riv vitlöksklyftorna och ingefäran. Blanda alla ingredienser till leche de tigre och låt stå minst 30 minuter.

Skiva fisken i tunna skivor. Häll över leche de tigre på fisken 15 minuter innan servering.

Skär kuber av gurka och mango samt skiva rödlöken tunt.

Lägg upp fisken, grönsaker och färska kryddor och rostade majskorn. Ringla över lite av såsen. Servera gärna med en sötpotatissallad (recept på sidan 35).

Mer på grapevine.se

Skogsfynd

Äntligen är svampsäsongen här. Kantareller och Karljohan hör till sensommarens läckerheter. Vare sig du plockar din egen eller köper i butik lyfter svampen med rätt sorts vin. Svampplockare delar sällan med sig av sina svampställen. Är du nybörjare i svampskogen vill vi därför tipsa om att

Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! tacos, indiskt och Thai till exempel!

Grillade räkor med kycklingspett

Serverade med chiliaioli och syrad rödlöksallad.