Ceviche med ­salta majskorn

Antal 
3-6
Sofia Henriksson
Taggar 
Utskrift
Ingredienser
  • 300 g vit fisk kolja, torsk eller sej
  • 1 paket tinad mango
  • ½ gurka
  • 1 liten rödlök

Leche de tigre

  • 4 lime
  • 1 msk fisksås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön chili
  • 1 tsk strösocker
  • 1 cm ingefära 

Till garnering:

  • 1 dl stora rostade salta majskorn
  • 1 msk krasse
  • 1 kruka koriander
Gör så här

Pressa saften från limen och riv vitlöksklyftorna och ingefäran. Blanda alla ingredienser till leche de tigre och låt stå minst 30 minuter.

Skiva fisken i tunna skivor. Häll över leche de tigre på fisken 15 minuter innan servering.

Skär kuber av gurka och mango samt skiva rödlöken tunt.

Lägg upp fisken, grönsaker och färska kryddor och rostade majskorn. Ringla över lite av såsen. Servera gärna med en sötpotatissallad (recept på sidan 35).

Mer på grapevine.se

Rött fokus

Röda viner finns i många varianter – från lätta och fruktiga till mäktiga och tanninrika. Mycket skiljer dem, men det finns också mycket som förenar. Exempelvis sättet att servera. Text: Karin Strand Foto: Dana Ozallapa Styling: Josefin Tolstoy V in har odlats och druckits i åtminstone 6 000 år.

Laxcarpaccio med libanesisk getost

Laxcarpaccio är en fantastisk aptitretare som uppskattas för sin stora smak. Serverar den gärna som förrätt vid festliga tillfällen. Den lite feta laxen och smaken från den krämiga getosten passar bäst med viner med tydlig fruktighet.​