Ceviche med ­salta majskorn

Antal 
3-6
Sofia Henriksson
Taggar 
Utskrift
Ingredienser
  • 300 g vit fisk kolja, torsk eller sej
  • 1 paket tinad mango
  • ½ gurka
  • 1 liten rödlök

Leche de tigre

  • 4 lime
  • 1 msk fisksås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön chili
  • 1 tsk strösocker
  • 1 cm ingefära 

Till garnering:

  • 1 dl stora rostade salta majskorn
  • 1 msk krasse
  • 1 kruka koriander
Gör så här

Pressa saften från limen och riv vitlöksklyftorna och ingefäran. Blanda alla ingredienser till leche de tigre och låt stå minst 30 minuter.

Skiva fisken i tunna skivor. Häll över leche de tigre på fisken 15 minuter innan servering.

Skär kuber av gurka och mango samt skiva rödlöken tunt.

Lägg upp fisken, grönsaker och färska kryddor och rostade majskorn. Ringla över lite av såsen. Servera gärna med en sötpotatissallad (recept på sidan 35).

Mer på grapevine.se

Vinprovning hemma

Det är inte alls krångligt att ordna en vinprovning hemma. Bjud hem några vänner och utforska ett par viner tillsammans. Med hjälp av Grapevines vinprovarguide är du väl förberedd!

Domaine Du Clos De Sixte Lirac

Ekologiskt, fylligt och smakrikt vin från Rhônedalen

Grillad hummer med rouille och surdegsbröd

Skaldjur på träkolsgrillen är en perfekt start på en sommarkväll. Den här lyxiga varianten är signerad Erik Hammar som vann Sveriges mästerkock 2018.