Charkis

Antal 
10 portioner

En ljuvlig smörgåstårta där olika sorters kallskuret får sällskap av en rödbetskräm med tryffel. Perfekt att till exempel servera på mottagningar och större fester.

Recept: Haga Tårtcompani & Bageri Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

Färskpotatissallad
400 g färskpotatis, kokta och kalla
100 g majonnäs
1 kruka dragon, hackad
1/2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar

Rödbetskräm med tryffel
400 g rödbetor, kokta och kalla
2 dl crème fraîche
2 tsk tryffelolja
salt

Till montering
Runt surdegsbröd
500 g crème fraîche
250 g färskost
Rikligt med valfri chark
Picklad rödlök
Smörgåskrasse
1 knippe rädisor

Gör så här
  1. Dela rödbetorna och mixa med crème fraîche. Smaka av med tryffelolja och salt.
  2. Skiva brödet i tre bottnar.
  3. Massera in crème fraîche i alla bottnar. Ju mer desto saftigare!
  4. Placera en botten på lagom stort fat.
  5. Bre ut färskpotatissalladen på första lagret, fortsätt med rödbetskrämen på nästa och avsluta med sista botten överst.
  6. Stryk tårtan runtom med färskost och en gnutta rödbetskräm så blir den marmorerad rosa.
  7. Innan servering: spritsa ett pärlband av färskost längs övre kanten.
  8. Garnera tårtan med rikligt av salami och annan god chark. Lägg även på picklad rödlök och delade rädisor. Toppa med några små stjälkar smörgåskrasse.

Mer på grapevine.se

Lär dig duka med stylisten Frida Svahn

Överraska vännerna med en storslagen dukning. Inredaren Frida Svahn tipsar här hur du kan slå på stort och med enkla knep skapa ett slående bord för en festlig bjudning.Vågar du dig på en dramatisk dukning med guldfärgad duk eller satsar du hellre på en sofistikerad dukning med vitt porslin och

Tommasi Valpolicella

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

BBQ-ribs med smokey sauce

Grillade revbensspjäll är något av det bästa som finns. Steker man dem i ugnen först går det sedan kvickt att få fin yta på grillen.