Charkis

Antal 
10 portioner

En ljuvlig smörgåstårta där olika sorters kallskuret får sällskap av en rödbetskräm med tryffel. Perfekt att till exempel servera på mottagningar och större fester.

Recept: Haga Tårtcompani & Bageri Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

Färskpotatissallad
400 g färskpotatis, kokta och kalla
100 g majonnäs
1 kruka dragon, hackad
1/2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar

Rödbetskräm med tryffel
400 g rödbetor, kokta och kalla
2 dl crème fraîche
2 tsk tryffelolja
salt

Till montering
Runt surdegsbröd
500 g crème fraîche
250 g färskost
Rikligt med valfri chark
Picklad rödlök
Smörgåskrasse
1 knippe rädisor

Gör så här
  1. Dela rödbetorna och mixa med crème fraîche. Smaka av med tryffelolja och salt.
  2. Skiva brödet i tre bottnar.
  3. Massera in crème fraîche i alla bottnar. Ju mer desto saftigare!
  4. Placera en botten på lagom stort fat.
  5. Bre ut färskpotatissalladen på första lagret, fortsätt med rödbetskrämen på nästa och avsluta med sista botten överst.
  6. Stryk tårtan runtom med färskost och en gnutta rödbetskräm så blir den marmorerad rosa.
  7. Innan servering: spritsa ett pärlband av färskost längs övre kanten.
  8. Garnera tårtan med rikligt av salami och annan god chark. Lägg även på picklad rödlök och delade rädisor. Toppa med några små stjälkar smörgåskrasse.

Mer på grapevine.se

Hemmabaren

En klassisk shaker i rostfritt stål är ett måste om man vill göra proffsiga drinkar där hemma, men vilka mer redskap behöver man? Bartendern Fredrik Hjulfors gav oss en lista med bra-att-ha-saker till hemmabaren. Låt dig inspireras! Fredrik Hjulfors har varit i restaurangbranschen sedan han var 16

Berton Vineyards The Bonsai

Ett fylligt och fruktigt vin med välintegrerade fattoner och mjuka tanniner

Stekta oliver med citron, vitlök och örter

Lätt som en plätt blir oliver spännande igen. Välj örter efter smak - rosmarin, timjan eller basilika.