Chèvre Chaud

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Ströbrödspanerad Chèvre Chaud komponerad av matkreatören Caroline Dafgård Widnersson

Caroline Dafgård Widnersson
Utskrift
Ingredienser

4 skivor chèvre
1 dl ströbröd
25 g smör
1 msk olivolja
1 frisésallad
2 endiver
2 schalottenlök, skalad och tunt skivad
2 vattenmelon-rädisor, skalade och tunt hyvlade (kan ersättas med polkabeta)
2 msk honung
1 knippe körvel olivolja av god kvalitet salt och nymalen svartpeppar

Tips 

Kan även severas som huvudrätt

Gör så här

1. Vänd osten i ströbrödet så att det täcker bägge sidorna.

2. Stek osten bägge sidor i smör och olja tills de får fin färg.

3. Plocka frisésalladen och skär endiverna i mindre bitar, lägg allt i en skål tillsammans med schalottenlök och rädisa, vänd runt i olivolja, salt och svartpeppar. Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med den varma chèvren. Ringla över honung och strö över körvel.

Mer på grapevine.se

Kalorier i alkohol

Många människor vill leva hälsosamt och funderar kanske över sin vikt. De flesta av oss har ett hum om vad som är bra att stoppa i sig när det gäller socker, fett och kolhydrater. Men hur är det egentligen med alkohol – är ett glas vin, en öl eller en snaps en kalorifälla? Ett vin som upplevs som

Cranberry winter fizz

Börja festen med en elegant och vintrig cocktail. Vill du göra den ännu festligare toppar du drinken med en god champagne, till exempel Beaumont des Crayères Grand Réserve Brut NV (art nr 7891, 219 kr).