Chèvre Chaud

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Ströbrödspanerad Chèvre Chaud komponerad av matkreatören Caroline Dafgård Widnersson

Caroline Dafgård Widnersson
Utskrift
Ingredienser

4 skivor chèvre
1 dl ströbröd
25 g smör
1 msk olivolja
1 frisésallad
2 endiver
2 schalottenlök, skalad och tunt skivad
2 vattenmelon-rädisor, skalade och tunt hyvlade (kan ersättas med polkabeta)
2 msk honung
1 knippe körvel olivolja av god kvalitet salt och nymalen svartpeppar

Tips 

Kan även severas som huvudrätt

Gör så här

1. Vänd osten i ströbrödet så att det täcker bägge sidorna.

2. Stek osten bägge sidor i smör och olja tills de får fin färg.

3. Plocka frisésalladen och skär endiverna i mindre bitar, lägg allt i en skål tillsammans med schalottenlök och rädisa, vänd runt i olivolja, salt och svartpeppar. Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med den varma chèvren. Ringla över honung och strö över körvel.

Mer på grapevine.se

Upptäck Champagne

Förtrollande vindalar, charmiga småstäder och kulinariska höjdpunkter. Följ med på en resa till mytomspunna Champagne där vi besöker champagnehuset Beaumont des Crayères och får lära oss mer om den ädlaste av alla drycker. Det är höst när vi besöker Champagne. Landskapet är mjukt böljande och

Kyrö Juuri Rye

En "new make" gjord 100% råg!

Sötpotatissallad

Rostad sallad med sötpotatis, spenat och fetaost. Smakrik sallad med en lagom het chilidressing. Om du häller
på dressingen medan potatisen är varm får den mer smak.