Chèvre Chaud

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Ströbrödspanerad Chèvre Chaud komponerad av matkreatören Caroline Dafgård Widnersson

Caroline Dafgård Widnersson
Utskrift
Ingredienser

4 skivor chèvre
1 dl ströbröd
25 g smör
1 msk olivolja
1 frisésallad
2 endiver
2 schalottenlök, skalad och tunt skivad
2 vattenmelon-rädisor, skalade och tunt hyvlade (kan ersättas med polkabeta)
2 msk honung
1 knippe körvel olivolja av god kvalitet salt och nymalen svartpeppar

Tips 

Kan även severas som huvudrätt

Gör så här

1. Vänd osten i ströbrödet så att det täcker bägge sidorna.

2. Stek osten bägge sidor i smör och olja tills de får fin färg.

3. Plocka frisésalladen och skär endiverna i mindre bitar, lägg allt i en skål tillsammans med schalottenlök och rädisa, vänd runt i olivolja, salt och svartpeppar. Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med den varma chèvren. Ringla över honung och strö över körvel.

Mer på grapevine.se

Vad betyder korkskadat?

Svar: Korkskadat innebär att korken är smittad av en särskild bakterie som gör att vinet får en doft som kan liknas vid en fuktig källare eller mögel. Cirka 3 procent av allt vin med naturkork blir korkskadat. Misstänker du att ditt vin är korkskadat kan du ta med dig vinet och gå till butiken där

Honungsmarinad med Angostura

Gott att marinera kött eller kyckling eller varför inte aubergine eller portabella-svamp?