Chèvre Chaud

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Ströbrödspanerad Chèvre Chaud komponerad av matkreatören Caroline Dafgård Widnersson

Caroline Dafgård Widnersson
Utskrift
Ingredienser

4 skivor chèvre
1 dl ströbröd
25 g smör
1 msk olivolja
1 frisésallad
2 endiver
2 schalottenlök, skalad och tunt skivad
2 vattenmelon-rädisor, skalade och tunt hyvlade (kan ersättas med polkabeta)
2 msk honung
1 knippe körvel olivolja av god kvalitet salt och nymalen svartpeppar

Tips 

Kan även severas som huvudrätt

Gör så här

1. Vänd osten i ströbrödet så att det täcker bägge sidorna.

2. Stek osten bägge sidor i smör och olja tills de får fin färg.

3. Plocka frisésalladen och skär endiverna i mindre bitar, lägg allt i en skål tillsammans med schalottenlök och rädisa, vänd runt i olivolja, salt och svartpeppar. Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med den varma chèvren. Ringla över honung och strö över körvel.

Mer på grapevine.se

I gott sällskap: Avec

Att servera choklad till avec är ingen nyhet, men visste du att det bästa sällskapet till chokladasken är rom? Hemligheten är att rom oftast har en lite söt karaktär med toner av vanilj som påminner om smaken hos kakao. VUXNA SMAKER Angostura Rom 1919, 1824 och 1787 gör sig utmärkt i ensam majestät

Mandelpotatisblini

Naggande goda små blinis toppade med löjrom från Vänern, rödlök och citroncrème.