Chèvre- och olivfylld lammstek

Tid 
2 Timmar
Antal 
4 personer
Ugn 
200°

Lammstek är en festlig rätt som med olika kryddningar och fyllningar förvandlas till en smakfest.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 1/2 kg urbenad lammstek

3 vitlöksklyftor
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
några kvistar
färsk rosmarin, hackad
300 g chèvre
1 dl svarta oliver
1 dl crème fraiche

Tips 

Andra goda fyllningar till lammsteken är; fetaost och tomat, äpplen, rucola eller färska örter.

Gör så här

1. Banka till köttet så gott det går. Skala och skär vitlöksklyftorna i smala stickor. Skär små snitt i köttet och peta in vitlöksbitarna. Gnid in steken med olivolja, salt, peppar och rosmarin.

2. Ta bort det vita ”skalet” på osten. Mixa innanmätet med oliver och crème fraiche. Fördela blandningen i mitten av steken och bind sedan ihop alltsammans med steksnöre eller nät.

3 Sätt in steken mitt i ugnen i 200 grader till cirka 65 graders innertemperatur (cirka 1 1/2 timme). Linda in köttet i smörpapper och låt vila en stund före servering. Servera med en krämig potatisgratäng.

Mer på grapevine.se

Grilltider

Äntligen är grillsäsongen igång och enligt flera trendrapporter kommer vi att lägga biffen åt sidan i sommar. Vi hakar på trenden och bjuder här på tre härliga grillrecept med fokus på fisk och grönt. Dessutom tipsar vi om vin som gör grillkvällen komplett. Många drar sig för att grilla fisk för

Rostbiff med ruccola och parmesantäcke

Snabb och enkel rätt på rostbiff, med ruccola och riven parmesan. Passar perfekt på buffén, som tillbehör eller förrätt.