Chipotle chicken fajitas & texas corn salsa

Tid 
45 Minuter
Antal 
4 personer

Chipotle är rökt chili som har en tuff och djup smak. Du hittar den i tacohyllan. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 g kycklingfilé, strimlad

Marinad
1-2 msk chipotlepaste, (finns i tacohyllan)
1 tsk kanel
1 tsk kakao
2 tsk malen spiskummin
1 tsk oregano
1/2 dl olivolja
1 msk soja
nymalen svartpeppar
1 tsk limesaft
1 tsk flytande honung

Texas corn salsa
olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 burk majs, à 400 g
1 rödlök, finskuren
1 röd chili, strimlad
1 lime, saft + skal
salt, nymalen svartpeppar
färsk koriander

Tillbehör
mjuka tortillas
salladsblad
ev. crème fraiche
jalapeño, skivad 

Tips 

För en vegetarisk rätt, byt ut kycklingen mot Quornfilé.

Gör så här

1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingen och låt stå övertäckt i kylen i förväg eller medan du fixar resten.

2. Värm tortillabröden enligt anvisningarna på paketet. Håll varma i folie.

3. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och mjukstek hackad vitlök. Låt majsen rinna av och häll ner i kastrullen tillsammans med rödlök och chili. Tillsätt rivet limeskal och limesaft. Smaka av med salt, peppar och en extra skvätt olivolja. Blanda ner generöst med korianderblad.

4. Lyft upp kycklingköttet och låt marinaden rinna av. Hetta upp en stekpanna och fräs i omgångar i cirka 5 min eller tills kycklingen är genomstekt.

5. Fyll tortillabröden med kyckling, salsa och salladsblad. Toppa med crème fraiche, jalapeño och lite extra koriander.

Mer på grapevine.se

Vilket vin till fasan?

Jag fyller år i början av oktober och tänkte bjuda mina vänner på middag. Jag har hittat ett recept från Leif Mannerström som passar bra nu när hösten närmar sig. Jag tänkte bjuda på fasan som serveras helstekt tillsammans med calvadosgrädde, potatis, rotselleri, äpple och pärllök. Förutom calvados

Pestofyllda prosciuttorullar

Läcker munsbit att servera som antipasto.