Chokladtårta med körsbär

Tid 
60 Minuter
Antal 
10 personer
Ugn 
175°

Kladdkaka, chokladmousse och söta körsbär - en riktigt smaskig kombo!

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

100 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 krm salt

Mousse
300 g mörk choklad, 70 %
4 äggulor
3 dl vispgrädde
1 dl urkärnade körsbär

körsbär till dekor

Tips 

Garnera gärna med ätbara blommor, för en riktigt somrig känsla.

Gör så här

1. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant.

2. Smält smöret och låt det svalna.

3. Vispa socker och ägg pösigt.

4. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggsmeten.

5. Blanda alltsammans väl med smöret.

6. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader ugnen i ca 35-40 minuter. Låt svalna i formen.

7. Grovhacka chokladen och smält i vattenbad eller försiktigt i omgångar i mikron.

8. Vispa äggulorna och blanda med chokladen.

9. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i smeten tillsammans med grovhackade körsbär.

10. Bred moussen ovanpå kakan och ställ i kylen i minst 1 timme eller tills moussen stelnat.

11. Ta av kanten, dekorera med körsbär och servera.

Mer på grapevine.se

Veckans Vintips: ekologisk Châteauneuf-du-Pape

Domaine Grand Veneur Châteauneuf-du-Pape Organic 2012 är en bra anledning att längta lite till hösten (1 september).Vinet är en ekologisk nyhet från prestigeproducenten Alain Jaume & Fils och lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment.

Barceló Imperial

En prestigerom från Dominkanska Republiken

Grillad pilgrimsmussla ”Ninon”, champagne, sjökorall och krasse

Förrätt signerad Bistro Berns i Stockholm. En klassisk förrätt där soppan kan förberedas, men pilgrimsmusslorna blir godast om de grillas precis innan servering.