Citronsorbet med bubbel och anisflarn

Tid 
35 Minuter
Antal 
4 personer

En mycket enkel men raffinerad dessert. Flarnen lyfter sorbeten till nya höjder och kan göras en dag i förväg.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

1/2 liter citronsorbet
2 dl champagne eller mousserande vin

Anisflarn
100 g smör
1 tsk lätt mortlade anisfrön
3 dl havregryn
1 ägg
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt

Till garnering
florsocker

Gör så här
  1. Börja med flarnen. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret tillsammans med anisen i en kastrull.
  3. Rör ner havregrynen och ta bort kastrullen från värmen.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Rör i havregrynsblandningen samt mjöl, bakpulver och salt.
  6. Lägg 1 msk av smeten på bakpappersklädda plåtar med 3 cm avstånd.
  7. Grädda cirka 6–7 min tills de är gyllene. Låt svalna och pudra dem med florsocker.
  8. Skeda upp sorbeten i fyra vida glas eller skålar.
  9. Häll försiktigt vinet runtom vid servering. Ät direkt med flarnen till.

Mer på grapevine.se

Restaurangtips: Pontus Frithiof's Burger & Lobster

I juli slogs portarna upp för ett helt nytt restaurangkoncept i Stockholm- Burger & Lobster. Som namnet antyder, serveras rätter med just hamburgare och hummer och om du frågar oss, är det två storslagna favoriter samlat under ett och samma tak. Konceptet i sig är inte nytt, den första Burger & Lobster restaurangen öppnade i Londons Mayfair 2011 och blev så populär att ytterligare tre filialer öppnade runt om i London och samtidigt en i New York. I september är det även Quatars och Dubai’s tur.

Santa Tresa Frappato Organic

Ekologiskt vin gjort på unik druva

Tapas scampi med vitlök och citron

En klassiker för alla tapasälskare!