Citronsorbet med bubbel och anisflarn

Tid 
35 Minuter
Antal 
4 personer

En mycket enkel men raffinerad dessert. Flarnen lyfter sorbeten till nya höjder och kan göras en dag i förväg.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

1/2 liter citronsorbet
2 dl champagne eller mousserande vin

Anisflarn
100 g smör
1 tsk lätt mortlade anisfrön
3 dl havregryn
1 ägg
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt

Till garnering
florsocker

Gör så här
  1. Börja med flarnen. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret tillsammans med anisen i en kastrull.
  3. Rör ner havregrynen och ta bort kastrullen från värmen.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Rör i havregrynsblandningen samt mjöl, bakpulver och salt.
  6. Lägg 1 msk av smeten på bakpappersklädda plåtar med 3 cm avstånd.
  7. Grädda cirka 6–7 min tills de är gyllene. Låt svalna och pudra dem med florsocker.
  8. Skeda upp sorbeten i fyra vida glas eller skålar.
  9. Häll försiktigt vinet runtom vid servering. Ät direkt med flarnen till.

Mer på grapevine.se

Vem vill du uppvakta med ett eget vin?

På CreativeWine.se kan du lägga din egen kreativa touch på en fin gå bort-, födelsedags-, tack-, inflyttnings- eller vilken typ av present du själv vill att din flaska ska vara. Du gör den helt unik med din personligt designade etikett. Etiketten du skapar på sidan creativewine.se är speciellt

Arc-en-Ciel Rosé Mousseux

Fräscht och smakrikt ekologiskt alkoholfritt alternativ

Tortilla med avokado, mango och jordgubb

En fräsch variant på klassiska tortillas med smak av jordgubb, mango, avokado och koriander.