Citronsorbet med bubbel och anisflarn

Tid 
35 Minuter
Antal 
4 personer

En mycket enkel men raffinerad dessert. Flarnen lyfter sorbeten till nya höjder och kan göras en dag i förväg.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

1/2 liter citronsorbet
2 dl champagne eller mousserande vin

Anisflarn
100 g smör
1 tsk lätt mortlade anisfrön
3 dl havregryn
1 ägg
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt

Till garnering
florsocker

Gör så här
  1. Börja med flarnen. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret tillsammans med anisen i en kastrull.
  3. Rör ner havregrynen och ta bort kastrullen från värmen.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Rör i havregrynsblandningen samt mjöl, bakpulver och salt.
  6. Lägg 1 msk av smeten på bakpappersklädda plåtar med 3 cm avstånd.
  7. Grädda cirka 6–7 min tills de är gyllene. Låt svalna och pudra dem med florsocker.
  8. Skeda upp sorbeten i fyra vida glas eller skålar.
  9. Häll försiktigt vinet runtom vid servering. Ät direkt med flarnen till.

Mer på grapevine.se

Lär dig duka med stylisten Frida Svahn

Överraska vännerna med en storslagen dukning. Inredaren Frida Svahn tipsar här hur du kan slå på stort och med enkla knep skapa ett slående bord för en festlig bjudning.Vågar du dig på en dramatisk dukning med guldfärgad duk eller satsar du hellre på en sofistikerad dukning med vitt porslin och

Sotad lax med mango- och avokadosallad och fräsch ingefärsdressing

Smarrig superkombination av lax, mango, avokado och fräsch ingefära.