Crabcakes med tartarsås

Tid 
45 Minuter
Antal 
4 personer

Frasiga och himmelskt goda små krabbkakor.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 burkar krabbkött, à 170 g

1/2 dl majonnäs
1/2 dl strimlad salladslök
2 stora ägg
1 msk rivet citronskal
2 msk citronsaft
1/2 dl hackad bladpersilja
2 tsk hackad färsk dragon salt nymalen svartpeppar
2 dl panko (japanskt ströbröd, finns i välsorterade butiker)
smör
olja

Sås
2 dl majonnäs
1/2 tärnat syrligt äpple, t ex Granny Smith
1/2 dl hackade cornichons
1/2 finhackad gul lök
2 msk kapris
2 msk citronsaft

Gör så här

1. Börja med kakorna; Blanda majonnäs, salladslök, ägg, skal och saft av citron, persilja, dragon, salt och peppar till en smet. Rör ner avrunnet krabbkött och panko.

2. Låt kakorna stå och svälla i 15 min. Forma sedan till små biffar och ställ in i kylen i 30 min.

3. Medan kakorna står i kylen; blanda ingredienserna till tartarsåsen så länge. Låt  även den vila i kylen.

4. Hetta upp lite smör och olja i en tjockbottnad stekpanna på medelvärme. Stek ett par kakor i taget så att de får fin färg på båda sidor, cirka 5 min sammanlagt. Tillsätt mer fett om det behövs.

5. Servera crabcakes med tartarsåsen, grönsallad och citronklyftor.

Mer på grapevine.se

Tid för avec

Svårt att veta vad du skall bjuda på till kaffet? Whisky och cognac är ofta två givna val, men ibland kan det vara kul att prova något nytt som passar bra till just kaffe, choklad och diverse desserter. För alla finsmakare så tipsar vi mer än gärna om följande ädla drycker: Hine Rare VSOP En

STROH 60%

Finns i två storlekar, 50 cl och 2cl

Chipotle chicken fajitas & texas corn salsa

Chipotle är rökt chili som har en tuff och djup smak. Du hittar den i tacohyllan.