Crabcakes med tartarsås

Tid 
45 Minuter
Antal 
4 personer

Frasiga och himmelskt goda små krabbkakor.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 burkar krabbkött, à 170 g

1/2 dl majonnäs
1/2 dl strimlad salladslök
2 stora ägg
1 msk rivet citronskal
2 msk citronsaft
1/2 dl hackad bladpersilja
2 tsk hackad färsk dragon salt nymalen svartpeppar
2 dl panko (japanskt ströbröd, finns i välsorterade butiker)
smör
olja

Sås
2 dl majonnäs
1/2 tärnat syrligt äpple, t ex Granny Smith
1/2 dl hackade cornichons
1/2 finhackad gul lök
2 msk kapris
2 msk citronsaft

Gör så här

1. Börja med kakorna; Blanda majonnäs, salladslök, ägg, skal och saft av citron, persilja, dragon, salt och peppar till en smet. Rör ner avrunnet krabbkött och panko.

2. Låt kakorna stå och svälla i 15 min. Forma sedan till små biffar och ställ in i kylen i 30 min.

3. Medan kakorna står i kylen; blanda ingredienserna till tartarsåsen så länge. Låt  även den vila i kylen.

4. Hetta upp lite smör och olja i en tjockbottnad stekpanna på medelvärme. Stek ett par kakor i taget så att de får fin färg på båda sidor, cirka 5 min sammanlagt. Tillsätt mer fett om det behövs.

5. Servera crabcakes med tartarsåsen, grönsallad och citronklyftor.

Mer på grapevine.se

Vin till marulk?

Hej! Jag gillar era recept och blir riktigt inspirerad varje gång ett nytt nummer av tidningen Grapevine landar i brevlådan. Nu till min fråga. Jag har hittat ett recept med marulk, jordärtskockspuré och kantareller som skulle passa bra vid finare middagsbjudningar. Därför undrar jag vilket vin som

Sanamaro Sobre Lías

Lanseras på Systembolagets tillfälliga sortiment den 3 maj!

Seg och ljuvlig chokladkaka

Kladdig chokladkaka med söt och seg Dumlekola, succé på vilket fikabord som helst!