Crabcakes med tartarsås

Tid 
45 Minuter
Antal 
4 personer

Frasiga och himmelskt goda små krabbkakor.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 burkar krabbkött, à 170 g

1/2 dl majonnäs
1/2 dl strimlad salladslök
2 stora ägg
1 msk rivet citronskal
2 msk citronsaft
1/2 dl hackad bladpersilja
2 tsk hackad färsk dragon salt nymalen svartpeppar
2 dl panko (japanskt ströbröd, finns i välsorterade butiker)
smör
olja

Sås
2 dl majonnäs
1/2 tärnat syrligt äpple, t ex Granny Smith
1/2 dl hackade cornichons
1/2 finhackad gul lök
2 msk kapris
2 msk citronsaft

Gör så här

1. Börja med kakorna; Blanda majonnäs, salladslök, ägg, skal och saft av citron, persilja, dragon, salt och peppar till en smet. Rör ner avrunnet krabbkött och panko.

2. Låt kakorna stå och svälla i 15 min. Forma sedan till små biffar och ställ in i kylen i 30 min.

3. Medan kakorna står i kylen; blanda ingredienserna till tartarsåsen så länge. Låt  även den vila i kylen.

4. Hetta upp lite smör och olja i en tjockbottnad stekpanna på medelvärme. Stek ett par kakor i taget så att de får fin färg på båda sidor, cirka 5 min sammanlagt. Tillsätt mer fett om det behövs.

5. Servera crabcakes med tartarsåsen, grönsallad och citronklyftor.

Mer på grapevine.se

Värdet av avfall

I skolan fick jag lära mig att all materia är beständig. Ingenting försvinner. Inte heller avfall. Numera pratas det på hållbarhetsspråk om cirkulär ekonomi: att skapa produkter som inte ger något avfall utan istället skapar ”råvaror” till nästa process. Och nästa.

Arc-en-Ciel Rosé Mousseux

Fräscht och smakrikt ekologiskt alkoholfritt alternativ

Pasta Primavera

En fräsch pasta med mycket grönt som passar utmärkt att servera som festlig middag!