Dominican coffee med rom

Ingress till Dominican: En otroligt god variant av klassikern Irish Coffee. Här står Dominikansk rom och svart kaffe för styrkan, medan farinsocker, kanel och kardemumma ger den rätta karibiska känslan.

Taggar 
Utskrift
Ingredienser
1 glas
4 cl Barceló Gran Añejo
2 tsk farinsocker
2 dl kaffe
½ dl grädde, lättvispad
kanel, riven stång
hel kardemumma, mortlad
Gör så här
  1. Vispa grädden lätt, den ska fortfarande vara rinnande.
  2. Häll rom, farinsocker och starkt nybryggt kaffe i ett värmetåligt glas. Lämna ungefär en centimeter kvar till kanten.
  3. Rör om försiktigt så att sockret löses upp.
  4. Toppa med den lättvispade grädden den sista centi- metern. Du får till ett snyggt skum genom att försiktigt hälla grädden på en sked, som du håller strax över ytskiktet.
  5. Pudra över kardemumma och kanel.

Mer på grapevine.se

Nytt nummer ute nu- dags för grillat!

Vill du också göra som våra 55 000 matintresserade läsare och starta en gratis prenumeration? Du anmäler dig enkelt via länken här

Famille Excellor Biologique

Ekologiskt friskt och fräscht vitt vin

Vindrink med Black Tower Sparkling Ice

Kittla smaklökarna med en sval vindrink eller sprizer som det också kallas. I den här varianten använder vi ett lätt mousserande vin med lite sötma, vilket gör att du med fördel kan servera vindrinken till desserter. Perfekt till tårtkalaset, bröllopet eller tjejkvällen.