Dominican coffee med rom

Ingress till Dominican: En otroligt god variant av klassikern Irish Coffee. Här står Dominikansk rom och svart kaffe för styrkan, medan farinsocker, kanel och kardemumma ger den rätta karibiska känslan.

Taggar 
Utskrift
Ingredienser
1 glas
4 cl Barceló Gran Añejo
2 tsk farinsocker
2 dl kaffe
½ dl grädde, lättvispad
kanel, riven stång
hel kardemumma, mortlad
Gör så här
  1. Vispa grädden lätt, den ska fortfarande vara rinnande.
  2. Häll rom, farinsocker och starkt nybryggt kaffe i ett värmetåligt glas. Lämna ungefär en centimeter kvar till kanten.
  3. Rör om försiktigt så att sockret löses upp.
  4. Toppa med den lättvispade grädden den sista centi- metern. Du får till ett snyggt skum genom att försiktigt hälla grädden på en sked, som du håller strax över ytskiktet.
  5. Pudra över kardemumma och kanel.

Mer på grapevine.se

Finstämda fjällsmaker

Olarsgården har länge varit ett populärt tillhåll för både inhemska och tillresta gourmeter. Nyligen skedde ett ägarbyte då Jonas ”Jonas i Sälen” Persson, tog över med övertygelsen att fortsätta sätta Sälenfjällen på den gastronomiska kartan. Olarsgården är något av ett måste för den som besöker

The White Viognier

Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar

Angostura 1919 daiquiri

Daiquiri är en klassisk romdrink från Kuba. I den här varianten spelar underbara Angostura 1919 huvudrollen. Drinken är en frisk fläkt i sommarvärmen!