Dominican coffee med rom

Ingress till Dominican: En otroligt god variant av klassikern Irish Coffee. Här står Dominikansk rom och svart kaffe för styrkan, medan farinsocker, kanel och kardemumma ger den rätta karibiska känslan.

Taggar 
Utskrift
Ingredienser
1 glas
4 cl Barceló Gran Añejo
2 tsk farinsocker
2 dl kaffe
½ dl grädde, lättvispad
kanel, riven stång
hel kardemumma, mortlad
Gör så här
  1. Vispa grädden lätt, den ska fortfarande vara rinnande.
  2. Häll rom, farinsocker och starkt nybryggt kaffe i ett värmetåligt glas. Lämna ungefär en centimeter kvar till kanten.
  3. Rör om försiktigt så att sockret löses upp.
  4. Toppa med den lättvispade grädden den sista centi- metern. Du får till ett snyggt skum genom att försiktigt hälla grädden på en sked, som du håller strax över ytskiktet.
  5. Pudra över kardemumma och kanel.

Mer på grapevine.se

På besök i Alentejo

Med hjälp av en stor satsning på utrustning i toppklass, fokus på hållbarhet och en vision om att skapa viner i världsklass har João Portugal Ramos Vinhos satt Portugal på vinets världskarta.

Grillad spetskål med citron- och senapsvinägrett och rostad pistagemandel

Kålen får en nötig och fin smak när den grillas. Perfekt tillbehör eller som egen grön rätt med ett saftigt och gott bröd till.