Dominican coffee med rom

Ingress till Dominican: En otroligt god variant av klassikern Irish Coffee. Här står Dominikansk rom och svart kaffe för styrkan, medan farinsocker, kanel och kardemumma ger den rätta karibiska känslan.

Taggar 
Utskrift
Ingredienser
1 glas
4 cl Barceló Gran Añejo
2 tsk farinsocker
2 dl kaffe
½ dl grädde, lättvispad
kanel, riven stång
hel kardemumma, mortlad
Gör så här
  1. Vispa grädden lätt, den ska fortfarande vara rinnande.
  2. Häll rom, farinsocker och starkt nybryggt kaffe i ett värmetåligt glas. Lämna ungefär en centimeter kvar till kanten.
  3. Rör om försiktigt så att sockret löses upp.
  4. Toppa med den lättvispade grädden den sista centi- metern. Du får till ett snyggt skum genom att försiktigt hälla grädden på en sked, som du håller strax över ytskiktet.
  5. Pudra över kardemumma och kanel.

Mer på grapevine.se

Karibiska bönor

Duane Dove är född på Tobago, men har bott i Stockholm i över 25 år. Han är något så udda som kakaoodlare, men är också chokladtillverkare, rom-expert, sommelier, författare, affärsinnehavare och f.d. krögare. Duane kommer från en multikulturell familj med rötter som förgrenar sig över Europa,

The White Viognier

Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar

Grillad pilgrimsmussla ”Ninon”, champagne, sjökorall och krasse

Förrätt signerad Bistro Berns i Stockholm. En klassisk förrätt där soppan kan förberedas, men pilgrimsmusslorna blir godast om de grillas precis innan servering.