Drinktilltugg

Tid 
30 Minuter

Fem olika aptitretare inspirerade av världens smaker

Bild: Mattias Södermark Recept: Liselotte Forslin
Utskrift
Ingredienser

Godsakerna i varje recept räcker till 6 stycken spett.

1. Marrakech
1–2 färska fikon, i klyftor,
100 g ädelost, i 6 bitar
12 blå druvor

2. Zanzibar
6 miljöcertifierade scampi, grillade eller stekta
½ mango, tärnad
1 avokado, klyftad
1 nypa flingsalt
½ tsk rosépeppar, lätt krossad

3. Santorini
1 tjock skiva vattenmelon, i 6 kuber
150 g fetaost, i 6 kuber
18 myntablad
svartpeppar

4. Parma
6 små trekanter av valfri melon
3 tunna skivor lufttorkad skinka, lindad runt melonen
crema di balsamico

5. New England
6 pilgrimsmusslor
3 baconskivor
6 cocktailtomater
flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

New England
1.Dela baconskivorna på längden och linda en baconstrimla runt varje pilgrimsmussla och fäst med en tandpetare. Stek dem i lite smör på hög värme i ca 1 minut på varje sida.

2. Dela och stek tomaterna hastigt i smör. Ta ur tandpetaren och trä musslan samt två tomathalvor på en cocktailpinne. Peppra och strö över lite flingsalt.

Mer på grapevine.se

Trendspan: asiatiskt möter nordiskt

Glöm fulfiskad scampi, importerad lågpriskyckling och smakförstärkaren glutamat – nu gäller närproducerade och bra råvaror även på asiatiska restauranger. I Skövde satsar nyrenoverade Thai House på svenskt kött, Malmökrogen Namu kombinerar koreanska smaker med lokala råvaror, och kycklingen på den

Arc-en-Ciel Grande Réserve

I praktisk 1-litersflaska!

Gino

Här är en somrig variant av Gino toppad med nötströssel och vit chokladkräm. Hacka
ner lite chili om du vill ha hetta.