Drinktilltugg

Tid 
30 Minuter

Fem olika aptitretare inspirerade av världens smaker

Bild: Mattias Södermark Recept: Liselotte Forslin
Utskrift
Ingredienser

Godsakerna i varje recept räcker till 6 stycken spett.

1. Marrakech
1–2 färska fikon, i klyftor,
100 g ädelost, i 6 bitar
12 blå druvor

2. Zanzibar
6 miljöcertifierade scampi, grillade eller stekta
½ mango, tärnad
1 avokado, klyftad
1 nypa flingsalt
½ tsk rosépeppar, lätt krossad

3. Santorini
1 tjock skiva vattenmelon, i 6 kuber
150 g fetaost, i 6 kuber
18 myntablad
svartpeppar

4. Parma
6 små trekanter av valfri melon
3 tunna skivor lufttorkad skinka, lindad runt melonen
crema di balsamico

5. New England
6 pilgrimsmusslor
3 baconskivor
6 cocktailtomater
flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

New England
1.Dela baconskivorna på längden och linda en baconstrimla runt varje pilgrimsmussla och fäst med en tandpetare. Stek dem i lite smör på hög värme i ca 1 minut på varje sida.

2. Dela och stek tomaterna hastigt i smör. Ta ur tandpetaren och trä musslan samt två tomathalvor på en cocktailpinne. Peppra och strö över lite flingsalt.

Mer på grapevine.se

Vinpassion i Valpolicella

Att vara vinproducent i Italien är långt ifrån unikt. Men att vara det i en familj i rakt nedstigande led i fyra generationer är inte fullt lika vanligt. Familjen Tommasi har odlat vin med stor passion i Valpolicella i mer än hundra år. Historien om familjen Tommasi börjar 1902, då Giacomo Tommasi

Angostura 1919

Lagrad premium rom

Vietnamesiska rispapperrullar med räkor och många fräscha örter

Det nya fredagsmyset! Enkelt, fräscht och gott!