Elotes – varma majskolvar från Mexiko

Antal 
3-6
Ugn 
200°

Makalöst goda och knapriga majskolvar med härligt sting! Lättlagat och njutbart!

Sofia Henriksson
Utskrift
Ingredienser
  • 4 majskolvar (gärna färska men frysta går också bra)
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk valentinasås (finns i välsorterade matbutiker och i vissa saluhallar. Den går att byta ut mot chipotle)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl pecorino, riven
  • 3 tsk torkad koriander
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 tsk anchochili
Gör så här

Pensla majskolvarna med oljan och ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter tills de blivit lite mer gyllene och känns klara.
Blanda valentinasåsen med majonnäsen och pensla sedan den varma majsen med majonnäsen. Doppa i den rivna osten och toppa med kryddorna.

Mer på grapevine.se

Vin till kyckling?

Kyckling är ju populärt i många varianter på rätter, därför är det svårt att säga att ett specifikt vin passar till. Det beror helt på kryddning och tillbehör. Till lättkryddad kyckling med mild smak passar rosévin, te x Tommasi Baciorosa Appassionato . Föredrar du hellre vitt vin skall du satsa på

The White Viognier

Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar

Adventsgott!

Oavsett om du väljer att servera traditionell glögg eller den varma cognac-drinken Hine Hot Appel på advent så är det trevligt med tilltugg.