Elotes – varma majskolvar från Mexiko

Antal 
3-6
Ugn 
200°

Makalöst goda och knapriga majskolvar med härligt sting! Lättlagat och njutbart!

Sofia Henriksson
Utskrift
Ingredienser
  • 4 majskolvar (gärna färska men frysta går också bra)
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk valentinasås (finns i välsorterade matbutiker och i vissa saluhallar. Den går att byta ut mot chipotle)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl pecorino, riven
  • 3 tsk torkad koriander
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 tsk anchochili
Gör så här

Pensla majskolvarna med oljan och ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter tills de blivit lite mer gyllene och känns klara.
Blanda valentinasåsen med majonnäsen och pensla sedan den varma majsen med majonnäsen. Doppa i den rivna osten och toppa med kryddorna.

Mer på grapevine.se

Förgyll med bubbel

Mousserande vin är en solklar stämningshöjare, så varför inte börja festen med bubbel? Här tipsar vi om några favoriter för olika smaker och plånböcker. Vi bjuder också på tre fina smårätter – budget, mellan och lyx, som trivs i bubblande sällskap. Mousserande vin görs i många stilar och länder,

Marqués de Vargas Reserva

En elegant rioja med klassiska undertoner i koncentrat

Pasta Alfredo

En enkel pastarätt med parmesanost, smör och grädde som grund. Har fått sitt namn från Restaurang Alfredo i Rom där den var en av deras klassiker.