Espresso Cocoa Martini

Antal 
1 glas

Espresso Martini har blivit en modern klassiker, och går att göra med eller utan kaffelikör. I den här varianten får kaffet en extra skjuts av smaken från kakaobönorna från Trinidad och Tobago, som är huvudråvaran i Angostura Cocoa Bitters.

Utskrift
Ingredienser

6 cl espressokaffe

3 cl Tom of Finland Vodka

3 cl sockerlag

4–6 stänk Angostura Cocoa Bitters

3 kaffebönor

Riven mörk choklad med hög kakaohalt

Is

Gör så här

Ställ in ett martiniglas i frysen någon timme innan du ska blanda drinken.

Brygg ditt espressokaffe och låt det svalna någon minut.

Häll ner vodka, sockerlag och kaffe i shakern. 

Lägg sedan ner några isbitar i shakern och skaka rejält. 

Häll upp drinken i det fros- tade martiniglaset. 

Stänk över Angostura Cocoa Bitters ovanpå skummet. 

Garnera med tre kaffebönor och lite riven mörk choklad.

Mer på grapevine.se

Drinktips: somriga Drinkar till festen

Till festen, före grillen, på bryggan, innan maten eller under parasollet i sällskap med en god bok – här nedan bjuder vi på tre trevliga vindrinkar där Black Tower spelar huvudrollen.

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Tortilla med avokado, mango och jordgubb

En fräsch variant på klassiska tortillas med smak av jordgubb, mango, avokado och koriander.