FESTLIGA VINTERKÖTTBULLAR MED ANGOSTURA BITTER

Angostura Bitter är en utmärkt smaksättare  i cocktails, men visste du att den även höjer smaken på många maträtter? Några droppar av den ikoniska örtdrycken gör exempelvis köttbullarna extra smakrika och goda.

 
Utskrift
Ingredienser
  • 2 ägg 

  • 1 dl vispgrädde 

  • 2,5 msk skånsk senap 

  • 1 dl ströbröd 

  • 1 gul lök, finhackad 

  • 500 g blandfärs 

  • 2 msk Angostura Bitter 

  • 1 tsk hel kryddpeppar, grovt mortlad 

  • 2 tsk salt

  • 1 tsk svartpeppar 

     
Gör så här

Hacka löken fint.

Rör ihop ägg, grädde, senap och Angostura Bitter.

Blanda i ströbröd och låt det svälla i 10 min.

Blanda i lök, färs och kryddor.

Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda eller lägg färsen i en sprits-påse och tryck ut ”bullar” direkt i stekpannan.

Stek köttbullarna i smör i omgångar tills de är genomstekta.

 

Mer på grapevine.se

Sortiment att beställa

I Systembolagets beställningssortiment finns mycket att upptäcka. Katarina Sjöström, content manager hos Hermansson & Co och en av Grapevines sommelierer, förklarar varför det lönar sig att klicka sig in i ett sortiment som är enkelt att beställa från, men okänt för alltför många.

Stekta oliver med citron, vitlök och örter

Lätt som en plätt blir oliver spännande igen. Välj örter efter smak - rosmarin, timjan eller basilika.