FESTLIGA VINTERKÖTTBULLAR MED ANGOSTURA BITTER

Angostura Bitter är en utmärkt smaksättare  i cocktails, men visste du att den även höjer smaken på många maträtter? Några droppar av den ikoniska örtdrycken gör exempelvis köttbullarna extra smakrika och goda.

 
Utskrift
Ingredienser
  • 2 ägg 

  • 2,5 dl vispgrädde 

  • 2,5 msk skånsk senap 

  • 1 dl ströbröd 

  • 1 gul lök, finhackad 

  • 500 g blandfärs 

  • 2 msk Angostura Bitter 

  • 1 tsk hel kryddpeppar, grovt mortlad 

  • 2 tsk salt

  • 1 tsk svartpeppar 

     
Gör så här

Hacka löken fint.

Rör ihop ägg, grädde, senap och Angostura Bitter.

Blanda i ströbröd och låt det svälla i 10 min.

Blanda i lök, färs och kryddor.

Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda eller lägg färsen i en sprits-påse och tryck ut ”bullar” direkt i stekpannan.

Stek köttbullarna i smör i omgångar tills de är genomstekta.

 

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 4

Här är fjärde avsnittet i det färgstarka matlagningsprogrammet Cooking Distilled. Den här veckan lagar duon Ludvig Brydolf och Nicklas Gunnarsson mat med orientaliska smaker. Missa inte, prenumerera på YouTube/cookingdistilledofficial

Fluffigt och aromatiska bröd

Ett härligt bröd signerat kändisbagaren Sèbastien Boudet. Brödet passar utmärkt till sallader, omeletter, men är också gott att använda till att suga upp såsen till gäddquenellerna.