
FESTLIGA VINTERKÖTTBULLAR MED ANGOSTURA BITTER
Angostura Bitter är en utmärkt smaksättare i cocktails, men visste du att den även höjer smaken på många maträtter? Några droppar av den ikoniska örtdrycken gör exempelvis köttbullarna extra smakrika och goda.
-
2 ägg
-
1 dl vispgrädde
-
2,5 msk skånsk senap
-
1 dl ströbröd
-
1 gul lök, finhackad
-
500 g blandfärs
-
2 msk Angostura Bitter
-
1 tsk hel kryddpeppar, grovt mortlad
-
2 tsk salt
-
1 tsk svartpeppar
Hacka löken fint.
Rör ihop ägg, grädde, senap och Angostura Bitter.
Blanda i ströbröd och låt det svälla i 10 min.
Blanda i lök, färs och kryddor.
Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda eller lägg färsen i en sprits-påse och tryck ut ”bullar” direkt i stekpannan.
Stek köttbullarna i smör i omgångar tills de är genomstekta.