FESTLIGA VINTERKÖTTBULLAR MED ANGOSTURA BITTER

Angostura Bitter är en utmärkt smaksättare  i cocktails, men visste du att den även höjer smaken på många maträtter? Några droppar av den ikoniska örtdrycken gör exempelvis köttbullarna extra smakrika och goda.

 
Utskrift
Ingredienser
  • 2 ägg 

  • 2,5 dl vispgrädde 

  • 2,5 msk skånsk senap 

  • 1 dl ströbröd 

  • 1 gul lök, finhackad 

  • 500 g blandfärs 

  • 2 msk Angostura Bitter 

  • 1 tsk hel kryddpeppar, grovt mortlad 

  • 2 tsk salt

  • 1 tsk svartpeppar 

     
Gör så här

Hacka löken fint.

Rör ihop ägg, grädde, senap och Angostura Bitter.

Blanda i ströbröd och låt det svälla i 10 min.

Blanda i lök, färs och kryddor.

Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda eller lägg färsen i en sprits-påse och tryck ut ”bullar” direkt i stekpannan.

Stek köttbullarna i smör i omgångar tills de är genomstekta.

 

Mer på grapevine.se

Fina priser för Beaumont des Crayéres

Vinordic Wine Challenge är vintävlingen som utser Sveriges mest prisvärda viner. Medan de flesta andra vintävlingar går ut på att sätta en kvalitetsstämpel på vinet, fokuserar Vinordic Wine Challenge på smakupplevelsen i förhållande till priset. Under vintern har en namnkunnig jury engagerats för

Pestofyllda prosciuttorullar

Läcker munsbit att servera som antipasto.