Fjärilspasta med krämig kantarellsås

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Mumsig pasta med krämig kantarellsås och konjakssting.

Utskrift
Ingredienser

500 g fjärilspasta
500 g kantareller

2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
3 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
salt och peppar
en skvatt konjak
20 g smör
ett knippe hackad persilja
 

Tips 

Addera gärna kycklig, fläsk- eller nötkött för en matigare rätt

Gör så här

1. Rensa kantarellerna genom att borsta dem ordentligt.

2. Fräs kantarellerna i lite olja så att mycket av vätskan försvinner.

3. Hacka all lök under tiden.

4. Börja koka pastan enligt anvisning på paketet.

5. Lägg i löken i pannan med svampen. Salta och peppra.

6. Häll på grädde och crème fraiche. Koka upp och smaka av med mer salt, peppar och en skvätt konjak.

7. Blanda ihop pasta, persilja och kantarellsås.

8. Servera med lite nyriven parmesan och mer svartpeppar.

Mer på grapevine.se

Vinprovning hemma

Det är inte alls krångligt att ordna en vinprovning hemma. Bjud hem några vänner och utforska ett par viner tillsammans. Med hjälp av Grapevines vinprovarguide är du väl förberedd!

Kendermann Riesling Kalkstein

Frisk riesling från Pfalz!

Adventsgott!

Oavsett om du väljer att servera traditionell glögg eller den varma cognac-drinken Hine Hot Appel på advent så är det trevligt med tilltugg.