Fjärilspasta med krämig kantarellsås

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Mumsig pasta med krämig kantarellsås och konjakssting.

Utskrift
Ingredienser

500 g fjärilspasta
500 g kantareller

2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
3 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
salt och peppar
en skvatt konjak
20 g smör
ett knippe hackad persilja
 

Tips 

Addera gärna kycklig, fläsk- eller nötkött för en matigare rätt

Gör så här

1. Rensa kantarellerna genom att borsta dem ordentligt.

2. Fräs kantarellerna i lite olja så att mycket av vätskan försvinner.

3. Hacka all lök under tiden.

4. Börja koka pastan enligt anvisning på paketet.

5. Lägg i löken i pannan med svampen. Salta och peppra.

6. Häll på grädde och crème fraiche. Koka upp och smaka av med mer salt, peppar och en skvätt konjak.

7. Blanda ihop pasta, persilja och kantarellsås.

8. Servera med lite nyriven parmesan och mer svartpeppar.

Mer på grapevine.se

Varför lufta vin?

Malin Rhodin är en av Grapevines sommelierer. Ett av hennes experttips är att lufta vinet för att få fram den ultimata smaken. Alla viner vinn er på luftning, även boxviner och vita viner. Äldre viner ska dock dekanteras istället för att luftas. Vad händer när man luftar vin? – När det tillförs

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstaklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak. ​

Kantarelltoast - Guldläge!

Nu är skogarna fulla av kantareller - gyllene, mustiga och värda att längta efter. Här låter vi svampens subtila smaker samspela med ett lagom kraftigt och nyanserat vin med härliga bär- och frukttoner. Resultatet är magiskt!