Fjärilspasta med krämig kantarellsås

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Mumsig pasta med krämig kantarellsås och konjakssting.

Utskrift
Ingredienser

500 g fjärilspasta
500 g kantareller

2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
3 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
salt och peppar
en skvatt konjak
20 g smör
ett knippe hackad persilja
 

Tips 

Addera gärna kycklig, fläsk- eller nötkött för en matigare rätt

Gör så här

1. Rensa kantarellerna genom att borsta dem ordentligt.

2. Fräs kantarellerna i lite olja så att mycket av vätskan försvinner.

3. Hacka all lök under tiden.

4. Börja koka pastan enligt anvisning på paketet.

5. Lägg i löken i pannan med svampen. Salta och peppra.

6. Häll på grädde och crème fraiche. Koka upp och smaka av med mer salt, peppar och en skvätt konjak.

7. Blanda ihop pasta, persilja och kantarellsås.

8. Servera med lite nyriven parmesan och mer svartpeppar.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 1

De kryddar med sprit! Visste du att barskåpet kan tillföra nya smaker i maten och lyfta dina rätter till en ny nivå? Bakom projektet Cooking Distilled och framför kameran står kocken Ludvig Brydolf och regissören Niklas Gunnarsson som delar passionen för mat. Ludvig och Niklas fann varandra när de

Barceló Gran Añejo

Känd sedan länge, ny hos oss! Finns i två storlekar, 35 cl och 70 cl.

Pilgrimsmusslor med citron vinaigrette, bacon & parmesan

Fräsch förrätt från havet med citrustoner