Fjärilspasta med krämig kantarellsås

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Mumsig pasta med krämig kantarellsås och konjakssting.

Utskrift
Ingredienser

500 g fjärilspasta
500 g kantareller

2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
3 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
salt och peppar
en skvatt konjak
20 g smör
ett knippe hackad persilja
 

Tips 

Addera gärna kycklig, fläsk- eller nötkött för en matigare rätt

Gör så här

1. Rensa kantarellerna genom att borsta dem ordentligt.

2. Fräs kantarellerna i lite olja så att mycket av vätskan försvinner.

3. Hacka all lök under tiden.

4. Börja koka pastan enligt anvisning på paketet.

5. Lägg i löken i pannan med svampen. Salta och peppra.

6. Häll på grädde och crème fraiche. Koka upp och smaka av med mer salt, peppar och en skvätt konjak.

7. Blanda ihop pasta, persilja och kantarellsås.

8. Servera med lite nyriven parmesan och mer svartpeppar.

Mer på grapevine.se

Skål utan alkohol

Allt fler väljer alkoholfritt eller drycker som har låg alkoholhalt. Större utbud och ökad medvetenhet ligger bakom den nya nyktra trenden. Här presenterar vi ett nytt lågalkoholhaltigt vin och två helt alkoholfria matdrycker som gör både levern och gommen glada. Förr när en kvinna avstod från

BLOOM London Dry Gin

Den blommiga London Dry Ginen

Rotsellerikräm med kalixrom

Lyxigt gott med sälta och sötma i samma lilla sked. När smöret bryns får det en nötig härlig smak som blir pricken över i:et.