Flankstek med härligt gröna bönor

Antal 
4 personer
Ugn 
175°

Rätt tillagad blir flanksteken sanslöst mör och smakrik.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr flankstek

2 askar haricots verts
2 schalottenlökar
2 vitlökar
4 shiitakesvampar
0,5 dl hoisinsås
0,5 dl olivolja salt peppar

Tips 

Flanksteken kan även strimlas och blandas i en wok. Eller ätas som råbiff.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C. Stek flanksteken i het panna så att den får en fin yta. Lägg den sedan i ugnen tills innertemperaturen är 55 °C. Ta ut köttet och låt vila under folie.

2. Koka upp bönorna i lite saltat vatten, ca 2 minuter. Häll av vattnet.

3. Hetta upp olivolja, ca 0,5 dl i en wokpanna. Tillsätt sedan den finstrimlade shiitakesvampen, sänk värmen så att svampen inte bränns.

4. Häll i hoisinsåsen och vänd ner de kokta haricots vertsbönorna. Låt allt fräsa under omrörning.

5. Skär upp flanksteken i skivor och servera med haricots verts. Salta och peppra efter egen smak.

Mer på grapevine.se

Vadå ekologiskt?

Vad är egentligen ekologiskt vin och är det sant att man får mindre huvudvärk dagen efter om man bara har druckit ekologiskt vin? Vi ställde frågorna till Erika Lundgren , Grapevines miljö- och hållbarhetsexpert, tillika hållbarhetschef på Hermansson & Co. Vad är det för skillnad mellan

Casisano Duo Selection

Exklusiv duopack med Casisano Rosso di Montalcino 2015 och Casisano Brunello di Montalcino 2011!

Biffsallad med örtmarinerade bönor

En matig sallad känns fräscht så här års.