Flankstek med härligt gröna bönor

Antal 
4 personer
Ugn 
175°

Rätt tillagad blir flanksteken sanslöst mör och smakrik.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr flankstek

2 askar haricots verts
2 schalottenlökar
2 vitlökar
4 shiitakesvampar
0,5 dl hoisinsås
0,5 dl olivolja salt peppar

Tips 

Flanksteken kan även strimlas och blandas i en wok. Eller ätas som råbiff.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C. Stek flanksteken i het panna så att den får en fin yta. Lägg den sedan i ugnen tills innertemperaturen är 55 °C. Ta ut köttet och låt vila under folie.

2. Koka upp bönorna i lite saltat vatten, ca 2 minuter. Häll av vattnet.

3. Hetta upp olivolja, ca 0,5 dl i en wokpanna. Tillsätt sedan den finstrimlade shiitakesvampen, sänk värmen så att svampen inte bränns.

4. Häll i hoisinsåsen och vänd ner de kokta haricots vertsbönorna. Låt allt fräsa under omrörning.

5. Skär upp flanksteken i skivor och servera med haricots verts. Salta och peppra efter egen smak.

Mer på grapevine.se

Ramos Reserva – Årets bästa box IGEN!

Ramos Reserva 2017 är ”Årets Röda Box” i år igen! Den hyllade och prisade portugisen kammade hem vinsten i Sveriges tyngsta vinpris i år igen. Årets Vinare är landets mest prestigefulla vinpris. Bakom utmärkelsen står landets främsta vinexperter från främst Allt om Vin, som arrangerar tävlingen

Tommasi Arele

Appasimento när den är som bäst

Sallad med anka och apelsin

Anka á l'Orange är en delikatess för många, men kräver både tid och tålamod. Här kommer en lite enklare variant inspirerad av denna rätt.