Flankstek med härligt gröna bönor

Antal 
4 personer
Ugn 
175°

Rätt tillagad blir flanksteken sanslöst mör och smakrik.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr flankstek

2 askar haricots verts
2 schalottenlökar
2 vitlökar
4 shiitakesvampar
0,5 dl hoisinsås
0,5 dl olivolja salt peppar

Tips 

Flanksteken kan även strimlas och blandas i en wok. Eller ätas som råbiff.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C. Stek flanksteken i het panna så att den får en fin yta. Lägg den sedan i ugnen tills innertemperaturen är 55 °C. Ta ut köttet och låt vila under folie.

2. Koka upp bönorna i lite saltat vatten, ca 2 minuter. Häll av vattnet.

3. Hetta upp olivolja, ca 0,5 dl i en wokpanna. Tillsätt sedan den finstrimlade shiitakesvampen, sänk värmen så att svampen inte bränns.

4. Häll i hoisinsåsen och vänd ner de kokta haricots vertsbönorna. Låt allt fräsa under omrörning.

5. Skär upp flanksteken i skivor och servera med haricots verts. Salta och peppra efter egen smak.

Mer på grapevine.se

Torrt, smakfullt vin till räkor?

Hej! Jag bor på västkusten och äter ofta färska räkor, men saknar ett riktigt gott vin att dricka till. Jag gillar inte vita viner med för mycket ”smörighet”. Har ni något tips på ett runt och fylligt vitt vin runt hundralappen, som samtidigt är torrt och utan ekfatstoner? Marianne Oskarsson,

Black Tower Delicious Rosé

Alkoholfritt rosévin

Seg jordgubbskaka med frasig topping

Fikagäster på ingång? Överraska med en somrig och god kaka som både är seg, saftig och knaprig. Och inte minst lättbakad!