
Flankstek med härligt gröna bönor
Rätt tillagad blir flanksteken sanslöst mör och smakrik.
600 gr flankstek
2 askar haricots verts
2 schalottenlökar
2 vitlökar
4 shiitakesvampar
0,5 dl hoisinsås
0,5 dl olivolja salt peppar
Flanksteken kan även strimlas och blandas i en wok. Eller ätas som råbiff.
1. Sätt ugnen på 175 °C. Stek flanksteken i het panna så att den får en fin yta. Lägg den sedan i ugnen tills innertemperaturen är 55 °C. Ta ut köttet och låt vila under folie.
2. Koka upp bönorna i lite saltat vatten, ca 2 minuter. Häll av vattnet.
3. Hetta upp olivolja, ca 0,5 dl i en wokpanna. Tillsätt sedan den finstrimlade shiitakesvampen, sänk värmen så att svampen inte bränns.
4. Häll i hoisinsåsen och vänd ner de kokta haricots vertsbönorna. Låt allt fräsa under omrörning.
5. Skär upp flanksteken i skivor och servera med haricots verts. Salta och peppra efter egen smak.