French Rosé Cocktail

Antal 
1 glas
Utskrift
Ingredienser

1⁄2 äggvita

100 ml Tommasi Baciorosa Appassionato eller Arc-en-Ciel Rose

10 ml färskpressad citron

20 ml lavendelsockerlag

50 ml Beaumont des Crayères Grand Rosé

Is

Tips 

När du skakar äggvitan med lite is i shakern innan övriga ingredienser tillsätts, får du ett vackert, krämigt skum på ytan.

Gör så här

Häll äggvitan i en shaker med lite is och skaka kraftigt.

Tillsätt vin, citron, sockerlag och mer is, skaka kraftigt igen och sila upp i cocktailglas, gärna kylda.

Toppa med champagne och dekorera med ätliga blommor.

Mer på grapevine.se

Rosa toner

Från att främst ha varit ett mingelvin har nu rosévinerna utvecklats till att passa i de flesta sammanhang, även till mat. Låt dig inspireras av Grapevines guide till roséviner. Ett glas rosé i kvällssolen på verandan eller balkongen har blivit nästan lika förknippat med svensk sommar som sill och

Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Örtgratinerade havskräftor

Havskräftor med fransk finess signerade mästerkocken Mattias Larsson