Friterad salvia

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Annorlunda och väldigt goda snacks direkt från örtagården.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 ägg
1 krm vanligt salt
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk smält avsvalnat smör
1-2 dl färska salviablad
flingsalt
ca 7 dl rapsolja

Tips 

Servera salviasnacksen till en sallad.

Gör så här

1. Vispa ihop ägg, salt och mjöl. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning. Rör ner smöret.

2. Hetta upp oljan i en kastrull. Testa med en brödbit, när den får fin färg är oljan lagom varm.

3. Doppa salviabladen ett och ett i smeten och sänk ner dem i oljan. Fritera några i taget runt om tills de blir gyllene.

4. Vänd i flingsalt och låt rinna av på hushållspapper.

Mer på grapevine.se

Sommelieren svarar: Rött vin till fisk?

Kan man dricka rött vin till fisk? Magnus Edgren är försäljningschef på Hermansson & Co och en av Grapevines sommelierer. Han tycker att rött vin fungerar utmärkt till fisk, om man väljer rätt vin. Kan man dricka rött vin till fisk? Och i så fall, vilket vin ska man då välja? – Det kan du

Svamprisotto med lammfilé samt tomat och löksallad

En krämig svamprisotto som du lätt varierar smaken på genom att använda olika svampar. Lammfilén blir pricken över i och gör rätten komplett.