Friterad salvia

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Annorlunda och väldigt goda snacks direkt från örtagården.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 ägg
1 krm vanligt salt
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk smält avsvalnat smör
1-2 dl färska salviablad
flingsalt
ca 7 dl rapsolja

Tips 

Servera salviasnacksen till en sallad.

Gör så här

1. Vispa ihop ägg, salt och mjöl. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning. Rör ner smöret.

2. Hetta upp oljan i en kastrull. Testa med en brödbit, när den får fin färg är oljan lagom varm.

3. Doppa salviabladen ett och ett i smeten och sänk ner dem i oljan. Fritera några i taget runt om tills de blir gyllene.

4. Vänd i flingsalt och låt rinna av på hushållspapper.

Mer på grapevine.se

Gratis prenumerationer

Delade smakupplevelser! Anmäl dig nu! Låt oss inspirera och ge dig tips om hur du kombinerar mat och dryck. Du får våra middagstips med vinmatchning och livstilsartiklar via e-post en gång i veckan. Flera gånger om året kommer också vår tidning Grapevine i din brevlåda.

Santa Tresa Frappato Organic

Ekologiskt vin gjort på unik druva

Seg och ljuvlig chokladkaka

Kladdig chokladkaka med söt och seg Dumlekola, succé på vilket fikabord som helst!