Friterad salvia

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Annorlunda och väldigt goda snacks direkt från örtagården.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 ägg
1 krm vanligt salt
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk smält avsvalnat smör
1-2 dl färska salviablad
flingsalt
ca 7 dl rapsolja

Tips 

Servera salviasnacksen till en sallad.

Gör så här

1. Vispa ihop ägg, salt och mjöl. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning. Rör ner smöret.

2. Hetta upp oljan i en kastrull. Testa med en brödbit, när den får fin färg är oljan lagom varm.

3. Doppa salviabladen ett och ett i smeten och sänk ner dem i oljan. Fritera några i taget runt om tills de blir gyllene.

4. Vänd i flingsalt och låt rinna av på hushållspapper.

Mer på grapevine.se

Rhône - mon amour

I södra Rhône heter regenten Châteauneuf-du-Pape. Men idag produceras det även kvalitetsviner i angränsande områden till ett betydligt mer plånboksvänligt pris. Följ med till södra Rhône och upptäck de kryddiga vinerna. Rhône ligger i södra Frankrike vid floden med samma namn. I södra delen av

Laxcarpaccio med libanesisk getost

Laxcarpaccio är en fantastisk aptitretare som uppskattas för sin stora smak. Serverar den gärna som förrätt vid festliga tillfällen. Den lite feta laxen och smaken från den krämiga getosten passar bäst med viner med tydlig fruktighet.​