Friterad salvia

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Annorlunda och väldigt goda snacks direkt från örtagården.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 ägg
1 krm vanligt salt
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk smält avsvalnat smör
1-2 dl färska salviablad
flingsalt
ca 7 dl rapsolja

Tips 

Servera salviasnacksen till en sallad.

Gör så här

1. Vispa ihop ägg, salt och mjöl. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning. Rör ner smöret.

2. Hetta upp oljan i en kastrull. Testa med en brödbit, när den får fin färg är oljan lagom varm.

3. Doppa salviabladen ett och ett i smeten och sänk ner dem i oljan. Fritera några i taget runt om tills de blir gyllene.

4. Vänd i flingsalt och låt rinna av på hushållspapper.

Mer på grapevine.se

Kokbokstips: "Mat för barn över 18 år"

Ludvig Brydolf, känd från Mästerkocken 2015 släpper nu sin fina och inspirerande bok, där han plockar in baren i köket. Läs mer om Ludvig och hans bok här.

Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Högrevsburgare med konjaksspetsad dressing och rotfruktsstrassel

Karamelliserad rödlök och en dressing spetsad med konjak sätter piff på högrevsburgaren.
Servera den saftiga burgaren i hamburgerbröd med klassisk cheddar. Duka fram grillad majs och
morots- och palsternacktrassel vid sidan om.