Friterad salvia

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Annorlunda och väldigt goda snacks direkt från örtagården.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 ägg
1 krm vanligt salt
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk smält avsvalnat smör
1-2 dl färska salviablad
flingsalt
ca 7 dl rapsolja

Tips 

Servera salviasnacksen till en sallad.

Gör så här

1. Vispa ihop ägg, salt och mjöl. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning. Rör ner smöret.

2. Hetta upp oljan i en kastrull. Testa med en brödbit, när den får fin färg är oljan lagom varm.

3. Doppa salviabladen ett och ett i smeten och sänk ner dem i oljan. Fritera några i taget runt om tills de blir gyllene.

4. Vänd i flingsalt och låt rinna av på hushållspapper.

Mer på grapevine.se

Vårmiddag med nordiska smaker

När det drar ihop sig till påsk och andra vårliga högtider brukar vi duka fram sill. Överraska med en ny variant – matjessillsallad med snaps i form av fatlagrad finsk gin. Bjud sedan på lamm, primörer och ett kryddigt rött vin.

Le Arc Zéro

Vacker, festlig och helt alkoholfri drink med vuxen smak!