Friterade kycklingbullar

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

Frasigt goda tilltugg med spännande fänkålsmajonnäs att dippa bullarna i.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 g kycklingfärs
1 äggvita
1 tsk salt
1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vetemjöl
1 dl panko (japanskt ströbröd)
2 ägg
2 liter frityrolja

Fänkålsmajo
0,5 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1/2-1 msk malda fänkålsfrön

Gör så här

1. Fänkålsmajo: Blanda majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Smaksätt med malda fänkålsfrön och salt.

2. Friterade kycklingbullar: Vispa upp ägget så att det blir fluffigt. Blanda ner kycklingfärsen och grädden. Salta. Låt färsen stå och dra i kylskåpet en stund.

3. Fördela vetemjöl, två uppvispade ägg och panko på tre separata tallrikar. Rulla färsen till jämna bollar (köttbulls - storlek). De ska sedan paneras, först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Bollarna ska därefter friteras i frityrolja.

4. Använd en stor kastrull med lock. Oljan ska ha en temperatur på 160 °C. Lyft ner bollarna försiktigt så att det inte skvätter. Fritera dem i ca 5 minuter. Ta upp och prova om de är färdiga.

5. Servera med fänkålsmajo. Stoppa gärna ner en tandpetare i varje kycklingbulle

Mer på grapevine.se

Smakgeni

Mathias Dahlgren har alltid gått sin egen väg och han har ofta varit före sin tid. Något som har tagit honom till kockeliten. För drygt ett år sedan gjorde han om sin fine dining-restaurang till grönsakstempel. Vi frågade varför han bytte spår? Mathias Dahlgren är Sveriges genom tiderna mest

Merwida Shiraz

Ett smakrikt, kraftfullt och rättvisemärkt vin från Western Cape

Fjärilspasta med krämig kantarellsås

Mumsig pasta med krämig kantarellsås och konjakssting.