Friterade kycklingbullar

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

Frasigt goda tilltugg med spännande fänkålsmajonnäs att dippa bullarna i.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 g kycklingfärs
1 äggvita
1 tsk salt
1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vetemjöl
1 dl panko (japanskt ströbröd)
2 ägg
2 liter frityrolja

Fänkålsmajo
0,5 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1/2-1 msk malda fänkålsfrön

Gör så här

1. Fänkålsmajo: Blanda majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Smaksätt med malda fänkålsfrön och salt.

2. Friterade kycklingbullar: Vispa upp ägget så att det blir fluffigt. Blanda ner kycklingfärsen och grädden. Salta. Låt färsen stå och dra i kylskåpet en stund.

3. Fördela vetemjöl, två uppvispade ägg och panko på tre separata tallrikar. Rulla färsen till jämna bollar (köttbulls - storlek). De ska sedan paneras, först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Bollarna ska därefter friteras i frityrolja.

4. Använd en stor kastrull med lock. Oljan ska ha en temperatur på 160 °C. Lyft ner bollarna försiktigt så att det inte skvätter. Fritera dem i ca 5 minuter. Ta upp och prova om de är färdiga.

5. Servera med fänkålsmajo. Stoppa gärna ner en tandpetare i varje kycklingbulle

Mer på grapevine.se

Veckans Vintips: Ny ekologisk vit Bordeaux

Famille Excellor Biologique 2014 lanseras i 220 butiker den 1 september. En ekologiskt vit Bordeaux med härlig, medelintensiv, ren, druvtypisk och ungdomlig doft med toner av krusbär, citrus, lime, grönt äpple, nässlor med inslag av mineral och örter. Smaken är torr, frisk och med balanserad fräsch syra av citrus, lime, mineraler och krusbär. Ett ursprungstypiskt vin med ett långt elegant avslut.

Greenall's Berkeley Square London Dry Gin

En lyxgin för den moderna konsumenten

Lammfärsbiffar med fetaostcrème och ugnsrostad potatis

Lammfärs och fetaost är typiska medelhavssmaker. Biffarna är enkla att göra men supergoda.