Friterade kycklingbullar

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

Frasigt goda tilltugg med spännande fänkålsmajonnäs att dippa bullarna i.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 g kycklingfärs
1 äggvita
1 tsk salt
1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vetemjöl
1 dl panko (japanskt ströbröd)
2 ägg
2 liter frityrolja

Fänkålsmajo
0,5 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1/2-1 msk malda fänkålsfrön

Gör så här

1. Fänkålsmajo: Blanda majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Smaksätt med malda fänkålsfrön och salt.

2. Friterade kycklingbullar: Vispa upp ägget så att det blir fluffigt. Blanda ner kycklingfärsen och grädden. Salta. Låt färsen stå och dra i kylskåpet en stund.

3. Fördela vetemjöl, två uppvispade ägg och panko på tre separata tallrikar. Rulla färsen till jämna bollar (köttbulls - storlek). De ska sedan paneras, först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Bollarna ska därefter friteras i frityrolja.

4. Använd en stor kastrull med lock. Oljan ska ha en temperatur på 160 °C. Lyft ner bollarna försiktigt så att det inte skvätter. Fritera dem i ca 5 minuter. Ta upp och prova om de är färdiga.

5. Servera med fänkålsmajo. Stoppa gärna ner en tandpetare i varje kycklingbulle

Mer på grapevine.se

Skål utan alkohol

Allt fler väljer alkoholfritt eller drycker som har låg alkoholhalt. Större utbud och ökad medvetenhet ligger bakom den nya nyktra trenden. Här presenterar vi ett nytt lågalkoholhaltigt vin och två helt alkoholfria matdrycker som gör både levern och gommen glada. Förr när en kvinna avstod från

Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Napue Berry Punsch

Fira Finland med en god och läskande drink på nordisk gin och svenska bär!