Friterade ostbollar med chili

Festliga bollar med sälta och härlig hetta. Perfekt tilltugg till festen, fredagsmyset eller på buffébordet och gärna i sällskap med ett glas iskallt mousserande vin. Ostbollarna går utmärkt att förbereda till steg 5.

Recept: Eleonora von Essen Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

Ca 20 ostbollar
250 g brieost, kylskåpskall
1 grön chili
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl pankoströbröd
1 liter neutral olja, t ex varmpressad raps

Gör så här
  1. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
  2. Hyvla bort kanterna från brieosten. Mosa snabbt ihop ost och finhackad chili.
  3. Forma ca 20 bollar. Rulla dem i mjöl, doppa i ägg och sedan i ströbröd. Se till att de blir ordentligt täckta, annars rinner osten ut.
  4. Lägg de färdigpanerade bollarna i frysen i en timme eller ännu längre, om du vill förbereda inför festen.
  5. Hetta upp oljan. Den är lagom varm när en brödbit snabbt blir gyllenbrun. Fritera bollarna, några i taget, tills de blir vackert gyllene. Lägg på hushållspapper och låt oljan rinna av.

Mer på grapevine.se

Rosa toner

Från att främst ha varit ett mingelvin har nu rosévinerna utvecklats till att passa i de flesta sammanhang, även till mat. Låt dig inspireras av Grapevines guide till roséviner. Ett glas rosé i kvällssolen på verandan eller balkongen har blivit nästan lika förknippat med svensk sommar som sill och

Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till asiatiska rätter

Helgrillad fläskfilé med goda tillbehör

En hel fläskfilé är enkel att grilla och ger utrymme att lägga fokus på hemgjorda tillbehör som sötpotatisstrips och baconlindad majs.