Friterade ostbollar med chili

Festliga bollar med sälta och härlig hetta. Perfekt tilltugg till festen, fredagsmyset eller på buffébordet och gärna i sällskap med ett glas iskallt mousserande vin. Ostbollarna går utmärkt att förbereda till steg 5.

Recept: Eleonora von Essen Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

Ca 20 ostbollar
250 g brieost, kylskåpskall
1 grön chili
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl pankoströbröd
1 liter neutral olja, t ex varmpressad raps

Gör så här
  1. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
  2. Hyvla bort kanterna från brieosten. Mosa snabbt ihop ost och finhackad chili.
  3. Forma ca 20 bollar. Rulla dem i mjöl, doppa i ägg och sedan i ströbröd. Se till att de blir ordentligt täckta, annars rinner osten ut.
  4. Lägg de färdigpanerade bollarna i frysen i en timme eller ännu längre, om du vill förbereda inför festen.
  5. Hetta upp oljan. Den är lagom varm när en brödbit snabbt blir gyllenbrun. Fritera bollarna, några i taget, tills de blir vackert gyllene. Lägg på hushållspapper och låt oljan rinna av.

Mer på grapevine.se

Veckans Vintips: ekologisk Châteauneuf-du-Pape

Domaine Grand Veneur Châteauneuf-du-Pape Organic 2012 är en bra anledning att längta lite till hösten (1 september).Vinet är en ekologisk nyhet från prestigeproducenten Alain Jaume & Fils och lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment.

Tommasi exclusive celebration box

Ett urval av det bästa från Veneto!

Oxfilé med Amarone-sås

Satsa på ett riktigt fint kött som matchar det härliga amaronevinet i såsen. Rätten serveras med potatisrösti och balsmicostekta tomater.