Friterade ostbollar med chili

Festliga bollar med sälta och härlig hetta. Perfekt tilltugg till festen, fredagsmyset eller på buffébordet och gärna i sällskap med ett glas iskallt mousserande vin. Ostbollarna går utmärkt att förbereda till steg 5.

Recept: Eleonora von Essen Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

Ca 20 ostbollar
250 g brieost, kylskåpskall
1 grön chili
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl pankoströbröd
1 liter neutral olja, t ex varmpressad raps

Gör så här
  1. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
  2. Hyvla bort kanterna från brieosten. Mosa snabbt ihop ost och finhackad chili.
  3. Forma ca 20 bollar. Rulla dem i mjöl, doppa i ägg och sedan i ströbröd. Se till att de blir ordentligt täckta, annars rinner osten ut.
  4. Lägg de färdigpanerade bollarna i frysen i en timme eller ännu längre, om du vill förbereda inför festen.
  5. Hetta upp oljan. Den är lagom varm när en brödbit snabbt blir gyllenbrun. Fritera bollarna, några i taget, tills de blir vackert gyllene. Lägg på hushållspapper och låt oljan rinna av.

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: prosecco när den är som bäst

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien! Klar blek ljusgul färg. Doften är fruktig med inslag av päron, mandarin och vingummi. Smaken är aromatisk och fräsch. Gancia grundades 1850 av Carlo och Edoardo Gancia med en vinkällare i Canelli. Passionen för marken, djup respekt för

Berton Vineyards The Bonsai

Ett fylligt och fruktigt vin med välintegrerade fattoner och mjuka tanniner

Drink Angostura Cardamom Rom Nog

En god kall romdrink som passar utmärkt till såväl sött som salt.