Friterade räkbollar serverade med koriander och het sesamdipp

Tid 
80 Minuter
Antal 
4 personer

Frasiga räkbollar med sesamdipp är ett trevligt tilltugg till fördrinken.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Friterade räkbollar 
500 g räkor, skalade 
1/2 dl kokosgrädde 
2 msk ostronsås 
1 kruka koriander 
1 dl ströbröd 
2-3 vitlöksklyftor 
2 nypor flingsalt 
1 liter neutral rapsolja till fritering 

Sesamdipp 
1 msk fint riven ingefära 
2 dl japansk soja 
1 dl risvinäger 
1 msk sesamolja 
2 msk honung 
3 tsk torkade chiliflingor 
1 tsk sesamfrön

Gör så här

1. Mixa 2/3 av räkorna med kokosgrädde, ostronsås, koriander och ströbröd i en matberedare. 

2. Hacka resten av räkorna grovt och blanda ner i smeten. Riv till sist ner vitlöken, salta och rör om. Låt räksmeten vila i kyl i ca 1 timme eller längre. 

3. Rulla till kulor och fritera i kastrull till gyllenbrun färg. Låt rinna av på papper före servering. Garnera med färsk koriander. 

4. Sesamdipp Riv ingefäran fint och vispa ihop ingredienserna till sesamdippen.

Mer på grapevine.se

Bubbelfest!

December står för dörren, en tid då mingel och middagar avlöser varandra för att kulminera i nyårsfest. Här presenterar vi fem bubbelfavoriter för alla smaker och plånböcker samt tre rätter som trivs i bubblande sällskap. BUBBEL, SKUMPA, MOUSSERANDE VIN. Kärt barn har många namn. Oavsett vad man

Chablis l'Eglantière

Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.

Glass med banan och kanel

En smarrig lättlagad efterrätt gjord på kvarg, banan, kanel, kokos och Polly-choklad