Friterade räkbollar serverade med koriander och het sesamdipp

Tid 
80 Minuter
Antal 
4 personer

Frasiga räkbollar med sesamdipp är ett trevligt tilltugg till fördrinken.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Friterade räkbollar 
500 g räkor, skalade 
1/2 dl kokosgrädde 
2 msk ostronsås 
1 kruka koriander 
1 dl ströbröd 
2-3 vitlöksklyftor 
2 nypor flingsalt 
1 liter neutral rapsolja till fritering 

Sesamdipp 
1 msk fint riven ingefära 
2 dl japansk soja 
1 dl risvinäger 
1 msk sesamolja 
2 msk honung 
3 tsk torkade chiliflingor 
1 tsk sesamfrön

Gör så här

1. Mixa 2/3 av räkorna med kokosgrädde, ostronsås, koriander och ströbröd i en matberedare. 

2. Hacka resten av räkorna grovt och blanda ner i smeten. Riv till sist ner vitlöken, salta och rör om. Låt räksmeten vila i kyl i ca 1 timme eller längre. 

3. Rulla till kulor och fritera i kastrull till gyllenbrun färg. Låt rinna av på papper före servering. Garnera med färsk koriander. 

4. Sesamdipp Riv ingefäran fint och vispa ihop ingredienserna till sesamdippen.

Mer på grapevine.se

Rhône - mon amour

I södra Rhône heter regenten Châteauneuf-du-Pape. Men idag produceras det även kvalitetsviner i angränsande områden till ett betydligt mer plånboksvänligt pris. Följ med till södra Rhône och upptäck de kryddiga vinerna. Rhône ligger i södra Frankrike vid floden med samma namn. I södra delen av

Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Dominican coffee med rom

Ingress till Dominican: En otroligt god variant av klassikern Irish Coffee. Här står Dominikansk rom och svart kaffe för styrkan, medan farinsocker, kanel och kardemumma ger den rätta karibiska känslan.