Friterade räkbollar serverade med koriander och het sesamdipp

Tid 
80 Minuter
Antal 
4 personer

Frasiga räkbollar med sesamdipp är ett trevligt tilltugg till fördrinken.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Friterade räkbollar 
500 g räkor, skalade 
1/2 dl kokosgrädde 
2 msk ostronsås 
1 kruka koriander 
1 dl ströbröd 
2-3 vitlöksklyftor 
2 nypor flingsalt 
1 liter neutral rapsolja till fritering 

Sesamdipp 
1 msk fint riven ingefära 
2 dl japansk soja 
1 dl risvinäger 
1 msk sesamolja 
2 msk honung 
3 tsk torkade chiliflingor 
1 tsk sesamfrön

Gör så här

1. Mixa 2/3 av räkorna med kokosgrädde, ostronsås, koriander och ströbröd i en matberedare. 

2. Hacka resten av räkorna grovt och blanda ner i smeten. Riv till sist ner vitlöken, salta och rör om. Låt räksmeten vila i kyl i ca 1 timme eller längre. 

3. Rulla till kulor och fritera i kastrull till gyllenbrun färg. Låt rinna av på papper före servering. Garnera med färsk koriander. 

4. Sesamdipp Riv ingefäran fint och vispa ihop ingredienserna till sesamdippen.

Mer på grapevine.se

João P. Ramos- en näsvis vinlegend

João P. Ramos har alltid gått sin egen väg. Han kommer från en konstnärlig familj, men valde själv att studera agronomi. Och när grannarna gjorde enklare bordsvin, satsade han på kvalitet. Resultatet blev en framgångssaga. Och allt verkar hänga på hans näsa… João P. Ramos är färgblind men har ett

Tommasi Valpolicella

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Grillad spetskål med citron- och senapsvinägrett och rostad pistagemandel

Kålen får en nötig och fin smak när den grillas. Perfekt tillbehör eller som egen grön rätt med ett saftigt och gott bröd till.