Friterade räkbollar serverade med koriander och het sesamdipp

Tid 
80 Minuter
Antal 
4 personer

Frasiga räkbollar med sesamdipp är ett trevligt tilltugg till fördrinken.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Friterade räkbollar 
500 g räkor, skalade 
1/2 dl kokosgrädde 
2 msk ostronsås 
1 kruka koriander 
1 dl ströbröd 
2-3 vitlöksklyftor 
2 nypor flingsalt 
1 liter neutral rapsolja till fritering 

Sesamdipp 
1 msk fint riven ingefära 
2 dl japansk soja 
1 dl risvinäger 
1 msk sesamolja 
2 msk honung 
3 tsk torkade chiliflingor 
1 tsk sesamfrön

Gör så här

1. Mixa 2/3 av räkorna med kokosgrädde, ostronsås, koriander och ströbröd i en matberedare. 

2. Hacka resten av räkorna grovt och blanda ner i smeten. Riv till sist ner vitlöken, salta och rör om. Låt räksmeten vila i kyl i ca 1 timme eller längre. 

3. Rulla till kulor och fritera i kastrull till gyllenbrun färg. Låt rinna av på papper före servering. Garnera med färsk koriander. 

4. Sesamdipp Riv ingefäran fint och vispa ihop ingredienserna till sesamdippen.

Mer på grapevine.se

Veganvänliga viner

Här och var kan man stöta på begreppet veganvin. Du kanske undrar vad det betyder. Att välja vegankost innebär att man undviker alla slags födoämnen som kommer från djurriket. Men vad har djur med produktionen av vin att göra? Under jäsningsprocessen bildas så kallade slöjor i vinet från jästrester

Tommasi Crearo

Fylligt vin från Veneto med stor doft och smak

Höstgryta med kyckling, äpple och Dijon

Härligt höstig gryta med smak av Dijon. Ta hand om trädgårdens äpplen i höstens grytor! Snabbköpets går också bra om du inte har ett eget träd. ​