
Friterade räkbollar serverade med koriander och het sesamdipp
Frasiga räkbollar med sesamdipp är ett trevligt tilltugg till fördrinken.
Friterade räkbollar
500 g räkor, skalade
1/2 dl kokosgrädde
2 msk ostronsås
1 kruka koriander
1 dl ströbröd
2-3 vitlöksklyftor
2 nypor flingsalt
1 liter neutral rapsolja till fritering
Sesamdipp
1 msk fint riven ingefära
2 dl japansk soja
1 dl risvinäger
1 msk sesamolja
2 msk honung
3 tsk torkade chiliflingor
1 tsk sesamfrön
1. Mixa 2/3 av räkorna med kokosgrädde, ostronsås, koriander och ströbröd i en matberedare.
2. Hacka resten av räkorna grovt och blanda ner i smeten. Riv till sist ner vitlöken, salta och rör om. Låt räksmeten vila i kyl i ca 1 timme eller längre.
3. Rulla till kulor och fritera i kastrull till gyllenbrun färg. Låt rinna av på papper före servering. Garnera med färsk koriander.
4. Sesamdipp Riv ingefäran fint och vispa ihop ingredienserna till sesamdippen.