Frutti di mare in umido

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

En matig skaldjursgryta med syditalienska toner som passar utmärkt att servera med ett gott bröd och ett glas elegant vitt vin.

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindblad
Utskrift
Ingredienser
  • 1 nät blåmusslor
  • 4 havskräftor
  • 30 räkor, skalade
  • 4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 schalottenlök
  • 3 dl vitt torrt vin
  • 1 tsk hackad färsk chili
  • 1 kg körsbärstomater på kvist
  • salt och peppar
  • bröd till servering
Tips 

Passar utmärkt till Tommasi Perla Appassionato Brut!

Gör så här

GÖR SÅ HÄR
1. Tvätta musslorna i kallt vatten.


2. Hacka tomater, lök och persilja.


3. Fräs vitlök och löken utan att den
tar färg i hälften av olivoljan. Tillsätt
musslorna, vinet och lagerbladet. Koka
i ca fem minuter eller tills musslorna
öppnat sig. Släng de musslor som fortfarande
är stängda. Häll av spadet, men
spara det.


4. Hetta upp resten av oljan och bryn tomater
och chili. Häll över spadet och låt
koka i 10 minuter på medelhög värme.


5. Sänk värmen. Lägg i musslor, räkor,
havskräftor och persilja och låt sjuda
i någon minut. Smaka av med salt och
peppar.

Mer på grapevine.se

Glöggtider

Förnya julfesten eller adventsminglet med hemgjord vit eller röd glögg. Servera glöggen med lyxiga julsnittar som är så goda att gästerna kommer be om receptet.

Sallad med broccoli västerbottenost och katrinplommonvinägrett

Ett trevligt grönt inslag på menyn med en fin balans mellan sötman från katrinplommonen och ostens sälta.